OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε σημαντικά εδάφη στο Ιράκ

02/09/2014 - 18:23
Share on FacebookShare on Twitter

-Οι ιρακινές δυνάμεις σημείωσαν σήμερα νέα νίκη σε βάρος των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους καταλαμβάνοντας τομείς μιας στρατηγικής σημασίας οδικής αρτηρίας
-Όμως στη Βαγδάτη συγγενείς αγνοούμενων στρατιωτών εξέφρασαν την οργή τους εισβάλλοντας στο κοινοβούλιο.

Αφού ανέκτησε τον έλεγχο του φράγματος της Μοσούλης στα μέσα Αυγούστου, ο ιρακινός στρατός με την υποστήριξη κούρδων μαχητών και μέλη σιιτικών πολιτοφυλακών σημείωσε τις τελευταίες ημέρες μια σειρά νικών.

Την Κυριακή έσπασε την πολιορκία της σιιτικής πόλης Αμερλί, την οποία πολιορκούσαν επί δύο μήνες οι μαχητές του ΙΚ, ενώ χθες Δευτέρα έθεσε υπό τον έλεγχό του την πόλη Σουλεϊμάν Μπεκ και το κοντινό χωριό Γιανκάτζα.

Σήμερα τα ιρακινά στρατεύματα συνέχισαν την αντεπίθεσή τους καταλαμβάνοντας τομείς μιας στρατηγικής σημασίας οδικής αρτηρίας που συνδέει το βόρειο Ιράκ με τη Βαγδάτη, σύμφωνα με τον στρατηγό Αμπντελαμίρ αλ Ζάιντο. Ο δρόμος αυτός, που ήταν κλειστός επί τρεις μήνες, θα ανοίξει και πάλι αφού απομακρυνθούν τυχόν εμπόδια και νάρκες που έχουν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές.

Όμως η έναρξη της επίθεσής τους στις 9 Ιουνίου οι τζιχαντιστές είχε σημαδευτεί από την υποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας, με πολλούς στρατιώτες και αστυνομικούς να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους. Το ΙΚ αιχμαλώτισε πολλούς ιρακινούς στρατιώτες στο βόρειο και κεντρικό Ιράκ, περιλαμβανομένων περίπου 1.700 στρατιωτών οι οποίοι εγκατέλειψαν τη βάση τους στην πόλη Τικρίτ πιστεύοντας ότι έχει συμφωνηθεί εκεχειρία.

Αργότερα οι τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι τους σκότωσαν και ανέβασαν στο Διαδίκτυο πολλές φωτογραφίες πτωμάτων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ανεξάρτητες πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών, όμως κάτοικοι της Τικρίτ αναφέρουν ότι πιστεύουν πως πρόκειται για εκατοντάδες.

Εκφράζοντας την οργή τους οι συγγενείς των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που αγνοούνται εισέβαλαν σήμερα κρατώντας πέτρες, ξύλα και σιδηρόβεργες στο κοινοβούλιο στη Βαγδάτη, όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Οι συγγενείς των ιρακινών στρατιωτών έσπασαν μερικές καρέκλες στο κυλικείο του κοινοβουλίου και επιτέθηκαν εναντίον βουλευτών και εργαζομένων και απαίτησαν να μάθουν την τύχη των αγνοούμενων. Αστυνομικοί τους απώθησαν και τους αναγκάσουν να βγουν από το κτίριο του κοινοβουλίου.

Η ιρακινή βουλή αναμενόταν να συζητήσει σήμερα το θέμα των αγνοούμενων μελών των δυνάμεων ασφαλείας, όμως οι διαδηλωτές διέκοψαν τη συνεδρίαση, η οποία αναβλήθηκε για αύριο Τετάρτη.

Σε έκθεσή της που δημοσίευσε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλει «τη συστηματική εκστρατεία εθνοκάθαρσης» που έχει ξεκινήσει το ΙΚ με στόχο να «εξαφανίσει τα ίχνη των μη Αράβων και των μη σουνιτών μουσουλμάνων» στο βόρειο Ιράκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρετανία: «Κλείνουν» τα σύνορα για τους Βρετανούς τζιχαντιστές

Νέες αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών

Το πορτοκαλί χρώμα σύμβολο μίσους μεταξύ ΗΠΑ και Ισλάμ

Tags: ΙΡΑΚΙΡΑΚ ΚΡΙΣΗΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΣΥΡΙΑΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert