OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν πυραυλικό σύστημα στα σύνορα με την Συρία

26/04/2016 - 23:24
Share on FacebookShare on Twitter

 Σύστημα εκτόξευσης πυραύλων θα αναπτύξουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία στο τμήμα που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος ως μέρος της στρατηγικής αποκλεισμού, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Σε συνέντευξη του στο Haberturk ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου είπε ότι το σύστημα HIMARS (High Monilitb Artillery Rocket System) θα φτάσει τον Μάιο στη νοτιοανατολική Τουρκία που βάλλεται συνεχώς από ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Συρία.

Ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε οτι το θέμα ήταν υπό συζήτηση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Η ανάπτυξη αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για να σφραγίσουν την περιοχή γύρω από τη συριακή πόλη Μανμπιζ, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει τους μαχητες του ισλαμικου κράτους να χρησιμοποιούν την διαδρομή για να μεταφέρουν προμήθειες και ξένους νεοσύλλεκτους.

«Έχουμε φτάσει σε μια συμφωνία με τους Αμερικανούς για να κλεισουμε την περιοχή και η στρατηγική μας είναι σαφής,» δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο Haberturk. «Ως μέρος αυτής της συμφωνίας, τα συστήματα HIMARS θα φτάσουν στο σύνορα της Τουρκίας το Μάιο. Ως εκ τούτου, θα είμαστε σε θέση να χτυπήσουμε ισλαμικό κράτος με πιο αποτελεσματικό τρόπο», πρόσθεσε.

Ο πτέραρχος  Πίτερ Γκέρστεν δήλωσε οτι επεξεργάζονται το θέμα αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. »Αυτή είναι μια πρόσφατη εξέλιξη και κοιτάμε πώς θα εγκαταστήσουμε το σύστημα … δουλεύουμε πολύ στενά με τους ισχυρούς εταίρους μας στην Τουρκία», είπε σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον .

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα ανταποδώσει τα πυρά στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία τις τελευταίες εβδομάδες. Από τον Ιανουάριο και ύστερα οι επιθέσεις με ρουκέτες έχουν αυξηθεί, κυρίως στην τουρκική πόλη Kilis.
Ο τουρκικός στρατός δήλωσε ότι είχε καταστρέψει δύο εκτοξευτές πυραύλων του ισλαμικού κράτους στα βόρεια της συριακής πόλη του Χαλεπίου, την Τρίτη, στη δεύτερη διαδοχική ημέρα ανταλλαγής πυρών κοντά στα σύνορα.

Ένα τριώροφο κτίριο που χρησιμοποιούνταν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επίσης καταστράφηκε περίπου 12 χιλιόμετρα (7,5 μίλια) από τα τουρκικά σύνορα, δήλωσε. Τα αντίποινα έχουν περιοριστεί ανταλλαγή πυρων στα σύνορα, αλλά η ανάπτυξη των ΗΠΑ, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα επεκτείνει το πεδίο βολής και τις δυνατότητες.

«Για να εκτοπίσουμε το Ισλαμικό κράτος από την περιοχή αυτή, θα πρέπει να στηρίξουμε την μετριοπαθή αντιπολίτευση, τόσο από τον αέρα και όσο και από το έδαφος. Το φάσμα των πυροβολικών μας είναι 40 χιλιόμετρα (25 μίλια), ενώ το HIMARS έχει μια σειρά από 90 χιλιόμετρα, είπε ο Τσαβούσογλου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία εδώ και μήνες συζητούν για ένα κοινό στρατιωτικό σχέδιο με στόχο να οδηγήσουν το Ισλαμικό Κράτους έξω από την περιοχή των συνόρων, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει πρόοδος.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δεσμεύθηκε να οχυρώσει τα σύνορα και να λάβει πρόσθετα στρατιωτικά μέτρα κατά του Ισλαμικού Κράτους το οποίο ειχε ρίξει συνολικά 46 ρουκέτες στο Kilis από τον Ιανουάριο.
Το κρατικό πρακτορείο Anadolu αργά τη Δευτέρα δημοσίευσε φωτογραφίες ενός στρατιωτικού κομβόι που μετέφερε τον εξοπλισμό και τους εκτοξευτήρες ρουκετών στο Kilis για ενίσχυση. Η τουρκική κυβέρνηση λέει ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Reuters

Tags: ΗΠΑΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

SDF - Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων των SDF και κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι

22/12/2025 - 22:04
Τουρκία - ΜΙΤ - Ισλαμικό Κράτος
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Η ΜΙΤ συνέλαβε ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή του Αφγανιστάν-Πακιστάν που προετοίμαζε επιθέσεις στην Ευρώπη

22/12/2025 - 21:54
Φινλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Φινλανδία θα αυξήσει το όριο ηλικίας των εφέδρων στα 65 έτη – Πως οι ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τους στρατούς τους

22/12/2025 - 20:59

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο βυζαντινός Στρατηγός Νικηφόρος Φωκάς συντρίβει τους Άραβες στο Χαλέπι

Συρία: Δύο νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων των SDF και κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι

Τουρκία: Η ΜΙΤ συνέλαβε ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή του Αφγανιστάν-Πακιστάν που προετοίμαζε επιθέσεις στην Ευρώπη

Η Φινλανδία θα αυξήσει το όριο ηλικίας των εφέδρων στα 65 έτη – Πως οι ευρωπαϊκές χώρες ενισχύουν τους στρατούς τους

Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις με Νετανιάχου και Χριστοδουλίδη μετά την τριμερή στο Ισραήλ – To μήνυμα σε Τουρκία και Ιράν [vid]

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πάνω σε άλογα έγιναν στόχος ουκρανικών drones στην πρώτη γραμμή [vid]

Φιντάν από τη Δαμασκό: «Οι SDF δεν φαίνεται να έχουν καμία πρόθεση να ενταχθούν στον τακτικό στρατό της Συρίας»

Top News

O Λάμπρος Κωνσταντάρας ξέσπασε για την απόλυση του Στέφανου Παπαδόπουλου: Ηθικό δίδαγμα, μην καταγγείλετε κανέναν

«Αν είναι αυτό που υποψιάζομαι θα βάλω τον πατέρα στο χώμα» λέει η γιαγιά του βρέφους που ξεψύχησε στο κρεβάτι των γονέων του

Ελέγχονται για δύο κακουργήματα τρεις αγρότες - Μεταξύ αυτών και ο γνωστός συνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Γρηγόρης Αρναούτογλου και Γιώργος Λιάγκας: Η σπάνια τηλεοπτική συνάντηση και η «υποχρέωση»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert