Για τρίτη φορά ο Κέρι παει στην Τουρκία!

Ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε τα καθήκοντα του τον Φεβρουάριο και κάθε μήνα επισκέπτεται την Τουρκία.

Onalert Newsroom
Για τρίτη φορά ο Κέρι παει στην Τουρκία!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Κάτι σοβαρό πρέπει να συμβαίνει ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία ή κάτι σχεδιάζουν οι δυο χώρες. Δεν είναι τυχαίο πως ο Τζον Κέρι θα επισκεφθεί και πάλι την Άγκυρα τις επόμενες ημέρες και αυτή θα είναι η Τρίτη επίσκεψη του αμερικανού Υπουργού εξωτερικών από τον Φεβρουάριο που ανέλαβε τα καθήκοντα τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΗΠΑ ο Κέρι θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχει στην σύσκεψη «της ομάδας φίλων της Συρίας». Την επίσκεψη του Κέρι επιβεβαίωσε και ο Ερντογάν ο οποίο δήλωσε πως « ο Κέρι θα έρθει μετά από 15 ημέρες».

Η τουρκική εφημερίδα Zaman αναφέρει πως αναμένεται και η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χάγκελ , ίσως μαζί με τον Κέρι στην Τουρκία. Στην επίσκεψη αυτή αναμένεται να υπάρχου επαφές για την επιτάχυνση της ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ αλλά και να συζητηθούν θέματα της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ο Κέρι σπεύδει στην Κωνσταντινούπολη;

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση Νταβούτoγλου-Κέρι

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: «Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ στηρίζονται σε στέρεα θεμέλια»

Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τον στενό διάλογο τόσο με την αμερικανική κυβέρνηση όσο και με τα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Λι Τζε Μιονγκ επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών
ΤΟΥΡΚΙΑ

Νότια Κορέα και Τουρκία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε πυρηνική ενέργεια και αμυντική βιομηχανία

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την υπογραφή πρωτοκόλλου για την ενεργή υποστήριξη της συμμετοχής νοτιοκορεατικών επιχειρήσεων σε τουρκικά πυρηνικά έργα