OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Η τρόϊκα δεν επιτρέπει προσλήψεις ούτε στη Ζ’ ΜΑΚ!

05/02/2013 - 12:01
Share on FacebookShare on Twitter
Την πρόσληψη 300 ανδρών για την Ζ’ ΜΑΚ  προγραμματίζει το Υπουργείο. Άμυνας, για να καλύψει δραματικές ελλείψεις σε αυτή την  μονάδα αιχμής, αλλά η διαδικασία  »μπλοκάρεται»  από το Μνημόνιο. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «6 μέρες»,  “τρόπους για να παρακαμφθεί η δέσμευση του Μνημονίου που απαγορεύει προσλήψεις στο Δημόσιο αναζητά το Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να καλύψει με 300 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών το δραματικό κενό που παρουσιάζει – σε μεσοπρόθεσμη βάση- η  μονάδα των super κομάντος πρώτης γραμμής του στρατού ξηράς, η γνωστή  Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ’ ΜΑΚ)!

Τα κενά  δεν αφορούν την τρέχουσα σύνθεση της Ζ΄ ΜΑΚ ούτε δημιουργούν σήμερα θέμα ελλιπούς στελεχώσεως. Ωστόσο  όπως λένε πηγές του Υπουργείου Άμυνας, η ηλικιακή κατανομή της υπάρχουσας δύναμης της ειδικής αυτής Μονάδας Αμφίβιων  Καταδρομών, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του  1996, μετά την κρίση των Ιμίων, θα δημιουργήσει συντομότατα  κενά καθώς η ηλικία των ανδρών  που την συγκροτούν δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 έτη! Και αυτό για λόγους που σχετίζονται με  το είδος της απαιτητικής εκπαίδευσης και της απαιτητικής αποστολής τους.

Κατά τις αναλύσεις που έχουν γίνει αν δεν αρχίσει άμεσα η  αρκετών ετών εκπαίδευση και εν συνεχεία η εξειδίκευση και η επιχειρησιακή »ωρίμανση» καινούργιων  καταδρομέων νεαρής ηλικίας, τότε θα προκύψουν κενά σε μια μονάδα που αποτελεί αιχμή στα αμυντικά σχέδια  της χώρας στο Αιγαίο και αλλού.Ή η Z’ MAK θα αναγκαστεί να μείνει με  στελέχη  εκτός ηλιακών προδιαγραφών!

Εδώ έρχεται να αναδειχθεί ο επικίνδυνος ρόλος των Μνημονίων που επέβαλε η τρόικα όχι μόνο για την επιβίωση του λαού αλλά και στον σκληρό πυρήνα της Άμυνας, επισημαίνουν οι »6 Μέρες».

 Ήδη πέραν των περικοπών στους εξοπλισμούς, στους μισθούς, στις άλλες λειτουργικές δαπάνες, έχει ακουμπήσει και την οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων: Και αυτό γίνεται με το μπλόκο των προσλήψεων (Επαγγελματιών Οπλιτών , πολιτικού προσωπικού κλπ) και  την μείωση του αριθμού των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές, την ώρα που διάφορα σχέδια αφήνουν ανοιχτή την πόρτα ακόμα και για απολύσεις…

Στο πλαίσιο αυτό η ηγεσία του  Υπουργείου Άμυνας, που μέχρι τώρα κατηγορείται ότι δεχθεί – εκ του αποτελέσματος – όλα τα κελεύσματα της τρόικα μέσω του Υπουργείου Οικονομικών, έχει σχεδιάσει παρέμβαση για να εξασφαλίσει τις 300 προσλήψεις νέων που έχουν τα απαιτητικά προσόντα να στελεχώσουν την  Ζ’ ΜΑΚ. Αυτό αναμένεται να γίνει, αν δοθεί η άδεια,  με προκήρυξη για Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ ΟΠ.) ενώ ενδέχεται μικρός  αριθμός  να προέλθει από υπηρετούντες  υπαξιωματικούς-κομάντος – οι παλιές θέσεις των οποίων ωστόσο θα πρέπει και αυτές να αναπληρωθούν. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. έχουν να γίνουν περίπου 3 χρόνια και δεν έχουν αναπληρωθεί ούτε τα κενά από την προεκλογική  μείωση της θητείας το καλοκαίρι του 2009, αλλά ούτε τα κενά από τις μερικές εκατοντάδες - φυσιολογικές – αποχωρήσεις ή απολύσεις.   
 
Σήμερα και στους τρείς κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν  περίπου 25.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) .Τα τελευταία στοιχεία (2012) ανέφεραν συγκεκριμένα  ότι υπηρετούν  24.843 ΕΠ.ΟΠ. εκ των οποίων οι 11.834 είχαν ήδη μονιμοποιηθεί ήδη, ενώ το ίδιο συνέβη τους τελευταίους μήνες το 2012 και τούτες τις ημέρες και με άλλους περίπου  4.530, ύστερα από σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες. 

Οι ΕΠΟΠ  (από τους οποίους προέρχονται και οι περισσότεροι άνδρες της Ζ’  ΜΑΚ)  προσλαµβάνονται αρχικά  υποχρεωτικά για 7 χρόνια, ενώ στη συνέχεια σχεδόν το 95% και πλέον εξ αυτών µονιµοποιείται (φεύγουν µόνο όσοι θέλουν ή όσοι κριθούν, βάσει νόµου, ακατάλληλοι)”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aύξηση 50% στους μισθούς των τούρκων ΕΠΟΠ

30% αύξηση στα συσσίτια των στρατιωτικών μονάδων

«Οι ΕΠΟΠ σε μονάδες εκστρατείας», λέει ο νόμος,που όμως …δεν ισχύει για όλους!

 

Tags: Ζ ΜΑΚΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΤΡΟΙΚΑ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert