OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Τουρκία – Ο θρίαμβος της «νέας δημοσιογραφίας» μέσα από ένα κινητό

10/06/2013 - 14:20
Share on FacebookShare on Twitter

Η λαχανιασμένη ανάσα της κοπέλας που έτρεχε στους δρόμους της Άγκυρας για να γλιτώσει από την επίδραση των δακρυγόνων, καταγράφηκε πεντακάθαρα στο βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που έκανε από το κινητό της. 

Τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης δεν έδειχναν εικόνα από τη συγκέντρωση στην Άγκυρα και πολύς κόσμος ζητούσε να μάθει. Στο Twitter τότε εμφανίστηκε ένα link για ζωντανή μετάδοση (livestream) από την Άγκυρα. Ηταν μια διαδηλώτρια η οποία έκανε αναμετάδοση όσων έβλεπε, με τη χρήση του κινητού της, σε ένα site που προσφέρει δυνατότητα απ’ ευθείας αναμετάδοσης. H νεαρή γυναίκα έκανε τη βασική λειτουργία της δημοσιογραφίας – ενημέρωση του πολίτη- με το κινητό της.

Η δημοσιογραφία αλλάζει, μετασχηματίζεται και η κοινωνία βιώνει αυτήν την αλλαγή, όχι απλά παρακολουθώντας (όπως όταν οι εφημερίδες άλλαξαν σχήμα), αλλά κυρίως συμμετέχοντας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις βοηθούν τον πολίτη να συμμετέχει στην ενημέρωση και τον δημοσιογράφο να μπορεί να συλλέγει με μεγαλύτερη ευκολία στοιχεία και να προωθεί σε περισσότερο κόσμο την είδηση. Αυτό δημιουργεί τρόμο σε όσους θέλουν να ελέγξουν την ενημέρωση. Τέτοιο τρόμο στην πραγματικότητα ομολόγησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας τα social media “μπελά” και το Twitter πηγή παραπληροφόρησης.

Ο δημοσιογράφος και ο επαγγελματίας της επικοινωνίας πλέον δεν μπορεί να επιβιώσει εάν δεν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Πρέπει να μάθει να προσαρμόζεται γρήγορα στις αλλαγές που γίνονται στην κοινωνία και να παρακολουθεί και να κάνει κτήμα του τις τεχνολογικές αλλαγές. Αυτό ακριβώς είναι και η βάση της λειτουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επικοινωνία και Δημοσιογραφία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο καλεί τους υποψήφιους φοιτητές να εγγραφούν μέχρι τις 20 Ιουνίου 2013.

Οι φοιτητές του ΜΠΣ «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία» αποκτούν όλες τις δυνατότητες και δεξιότητες για την κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώνονται στο σύγχρονο περιβάλλον, όχι μόνο μέσα από τα μαθήματα, αλλά και μέσα από τη συμμετοχή τους στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που το Πρόγραμμα αναλαμβάνει.

Και όλα αυτά, μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προκειμένου ο σπουδαστής να μην επιβαρύνεται με έξοδα μετακίνησης, ενώ έχει πλήρη ελευθερία να ρυθμίζει ο ίδιος από τον χώρο που επιθυμεί τις ώρες και τον τρόπο της μελέτης του.

Οι σπουδές στο ΑΠΚΥ βασίζονται σε σύγχρονα παιδαγωγικά συστήματα που συνεπικουρούνται από την ευρεία χρήση της τεχνολογίας. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της έρευνας και την ενίσχυση ερευνητικών προγραμμάτων, δημοσιεύοντας καινοτόμα αποτελέσματα με αντίκτυπο στις σχετικές επιστημονικές περιοχές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ
Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε απ’ ευθείας με τους φοιτητές, αλλά και τους διδάσκοντες στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και Δημοσιογραφία», μέσω
• Facebook https://www.facebook.com/epikoinonia.dimosiografia
• Twitter @ouc_edm
• Blogger Commediama

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτέλεση διαδηλωτή στην Τουρκία! ΒΙΝΤΕΟ

Η τουρκική «εξέγερση» σε 90 δευτερόλεπτα – Ένα εκπληκτικό βίντεο


ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ από Τουρκία – Πυροβολούν τους διαδηλωτές με λαστιχένιες σφαίρες και πανηγυρίζουν

Tags: ΓΚΙΟΥΛΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΕΞΕΓΕΡΣΗΕΡΝΤΟΓΑΝΚΑΘΕΣΤΩΣΤΑΞΙΜΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Προτείνει να αναλάβει ρόλο «μεσολαβητή» για την αποκλιμάκωση της έντασης Ιράν – ΗΠΑ

30/01/2026 - 13:48
Τουρκία - Ιράν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στην ΗΠΑ και Ιράν επιδιώκει η Τουρκία – Στην Άγκυρα αύριο ο Ιρανός ΥΠΕΞ

29/01/2026 - 11:44
Κομπάνι
ΤΟΥΡΚΙΑ

Κομπάνι: Το φιλοκουρδικό τουρκικό κόμμα DEM ζητά να σταματήσει η πολιορκία της πόλης από τις συριακές δυνάμεις

25/01/2026 - 10:42

Διαβάστε Επίσης

Σεργκέι Σοϊγκού: «Η Ρωσία υποστηρίζει την Κίνα στο ζήτημα της Ταϊβάν»

Su-57 αντί F-35: Προχωρημένες επαφές Ινδίας – Ρωσίας με «οδηγό» το success story των Su-30MKI

F-16 Block 70: Το Περού αναθεωρεί την απόφαση για Gripen και επιλέγει τα μαχητικά της Lockheed Martin

Το ΕΛΚΑΚ εξηγεί: Νέο digital video series για την αμυντική βιομηχανία που «βγαίνει μπροστά» [vids]

F-15K: Η Νότια Κορέα αναβαθμίζει τους φονικούς «αετούς» της με πρόγραμμα 2.8 δισεκ. δολαρίων

Γάζα – Αίγυπτος: Άνοιξε το πέρασμα της Ράφα και από τις δύο πλευρές για τους κατοίκους

Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία δεν θέλει παγκόσμια σύρραξη» – Αιχμές κατά Δύσης για Γροιλανδία και Βενεζουέλα

Ιράν: «Είμαστε προετοιμασμένοι για πόλεμο με τις ΗΠΑ – Διαπραγματεύσεις αφού ξεπεραστεί η δυσπιστία»

Top News

Διονύσης Αλέρτας: Δημοσίευμα «πέθανε» τον διάσημο pastry chef - «Σίγουρα είμαι ζωντανός» έγραψε ο ίδιος

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Αντιδράσεις μετά το εξοργιστικό παραλήρημα για τις τιμές των ενοικίων - «Το τζάμπα πέθανε»

Η «λαμπερή» πρεμιέρα της «Melania» - Οικοδέσποινα η Κίμπερλι Γκλιφόιλ, ποιοι παρευρέθηκαν στο Κέντρο Αθηνών

Grammy: Το Top 10 «Best dressed» των βραβείων - Οι λαμπερές παρουσίες που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert