Χάκερς έλεγξαν πτήσεις 10 αεροσκαφών πάνω από την Πολωνία!

Τι λένε οι Πολωνοί.

Χάκερς έλεγξαν πτήσεις 10 αεροσκαφών πάνω από την Πολωνία!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το σενάριο εφιάλτης για το οποιο είχε γράψει το Onalert.gr πριν από μερικές ημέρες έγινε πραγματικότητα στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Δέκα αεροπλάνα διαπιστώθηκε ότι ελέγχονταν από χάκερς με αποτέλεσμα να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της πρωτευουσας της Πολωνίας κι όχι στα αεροδρόμια προορισμού τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπολογιστές των αεροσκαφών δεν δέχονταν εντολές από τους πιλότους τους . Από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας έγινε γνωστό ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στις προσγειώσεις αεροσκαφών αν και επεσήμαναν ότι η κατάσταση τώρα ελέγχεται.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στις ΗΠΑ. Ένας ερευνητής ασφαλείας ο Chris Roberts, υποστηρίζει έλεγξε πτήσεις αεροσκαφών και γι΄ αυτό συνελήφθη από το FBI!
Ο Roberts υποστηρίζει ότι κατόρθωσε ότι μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων ψυχαγωγίας κατόρθωσε να “χακάρει” το σύστημα ελέγχου ενός αεροσκάφους της United Airlines . Κι έτσι είχε τη δυνατότητα να αλλάξει το ύψος του αεροσκάφους ή να το κάνει να πετάξει σε διαφορετική πορεία!

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ