OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Χρυσή Αυγή: το σημαντικό είναι να αρθεί το «πολιτικό της άσυλο»

29/09/2013 - 03:44
Share on FacebookShare on Twitter

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των ναζί δείχνουν ότι, ασχέτως αν όλοι οι συλληφθέντες θα φθάσουν στα δικαστήρια, η συντεταγμένη πολιτεία επέλεξε να κάνει κάποια απ’ όσα ήταν υποχρεωμένη να έχει πράξει από ετών.

Έπρεπε βεβαίως να κυλήσει το αίμα του Φύσσα, ως πρώτο «επίσημο» ελληνικό, αν και δεν ήταν ούτε το πρώτο ούτε το «επίσημο» πρώτο ούτε το πρώτο ελληνικό. Μέχρι τώρα όμως η πολιτεία επέλεγε να αποφεύγει τη διαλεύκανση υποθέσεων παραστρατιωτικής ή εγκληματικής δράσης και την απονομή δικαίου γι’ αυτές. Το αποδεικνύουν οι φάκελλοι των υποθέσεων που το υπουργείο Τάξης απέστειλε στον Άρειο Πάγο. Το αποδεικνύει ο χρόνος επίδοσης των φακέλλων, ελάχιστοι εκ των οποίων και μόνον χρειάστηκαν για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και για διεύθυνση τέτοιας οργάνωσης.

Η πολιτεία πήρε αποφάσεις μόνον όταν η συμπεριφορά και η «πολιτική» των ναζί αλλά και η απάθεια της πολιτείας προκάλεσαν ανησυχία στους πιο σημαντικούς διεθνείς συνομιλητές τής χώρας. Παρεμπιπτόντως, αρκετοί εξ αυτών συμμερίζονται τη «θεωρία των δύο άκρων». Τώρα ανακοινώνουν την ευαρέσκειά τους εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων αλλά μέχρι τώρα όμως καταλόγιζαν στην κυβέρνηση έλλειψη βούλησης. Στις αρχές χρέωναν απροθυμία να αξιοποιήσουν διαθέσιμα στοιχεία, τα οποία ειχαν συλλέξει ή με τα οποία τροφοδοτήθηκαν.
Κυβέρνηση και αρχές αντιμετωπίζουν τώρα πια τα φασιστικά τάγματα εφόδου και το ορατό διευθυντήριό τους ως εγκληματική οργάνωση, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες για επαφές υψηλού πολιτικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Τα μηνύματα τής πολιτείας δείχνουν σαφή. «Πατούν» σε στοιχεία για παλιές ιστορίες και σε άλλα που μπορούν να αποτρέψουν μελλοντικές.

Ωστόσο, νομικοί και κυβερνητικοί κύκλοι προκρίνουν να μείνει πολιτικά άθικτη μια εθνικοσοσιαλιστική πολιτική δομή αν αποκηρύξει την παραστρατιωτική λειτουργία της. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να αποφύγουν τη δικαιοσύνη κάποιοι απ’ τους ναζί που θορυβωδώς συλλαμβάνονται. Στο τραπέζι υπάρχουν πολλά σενάρια. Οι μεταβλητές είναι πολλές. Η αντίδραση του ναζί επιτελείου απρόβλεπτη. Δεν έχει μόνον συγκρουσιακές εμπειρίες με το κράτος και με διάφορους θύλακες. Και οι συνιστώσες του δεν σκέπτονται πάντοτε όλες το ίδιο.

Η ανεκτική αντιμετώπιση της φασιστικής δράσης, κυβερνητικές επιλογές, «ιδιοτυπίες» στο κράτος και πολιτικές αθλιότητες στους κόλπους τής δημοκρατίας συντήρησαν το αυγό τού φιδιού μεταπολιτευτικά. Το φίδι έχει βγεί από καιρό και σύρεται πάνω στην απάθεια της δημοκρατίας και δαγκώνει μέχρι τις μέρες μας. Παλιοί καταδικασμένοι εγκληματίες έγιναν από νεο-ταξίτες αντι-νεο-ταξίτες. Θεσμικοί. Μαζί με νεώτερους επαγγελματίες τής βίας ξεπλύθηκαν ως »πολιτικοί».

Αναδείχθηκαν εκπρόσωποι της κοινωνίας απειλώντας ανοικτά το πολίτευμα. Η ελλειπής αντιφασιστική πολιτική τού κράτους εξόπλισε τις «πολιτικές» εφεδρείες των ναζί. Επέτρεψε να διευρυνθεί η κοινωνική υποστήριξη προς αυτούς. Τώρα, ο κυβερνητισμός αθωώνει επιδεικτικά αυτή την υποστήριξη, καθώς θέλει πρωτίστως να «επαναπατρίσει» τους δικούς του εκλογικούς πελάτες. Την πλειοψηφία δηλαδή στο φιλοναζί ρεύμα, το οποίο ο κυβερνητισμός επιθυμεί εντός τού πολιτικού φάσματος.

Αυτή η «προτεραιότητα» και ο περιορισμός στα ποινικά αδικήματα των ναζί, αναβιώνει την αδυναμία πρώϊμης και μεταγενέστερης μεταπολίτευσης – να αντιμετωπίσουν ριζικά τον νεοφασισμό. Όλοι (πρέπει να) θυμούνται την «έκπτωση» Μπάλκου από τον αντιτρομοκρατικό νόμο 774 στον «απλό» περί εκρηκτικών.

Το έλλειμα κρατικής αντιφασιστικής πολιτικής και η αποφυγή ουσιαστικής πολιτικής ευθύνης ήταν που επέτρεψε στο ναζί επιτελείο να υπάρχει σαράντα χρόνια, να εγκληματεί. Να οργανώνει τάγματα εφόδου και πυρήνες μισθοφόρων επαγγελματιών τής βίας. Επέτρεψε στον ναζισμό παρά τω κράτει να δηλητηριάζει θύλακες του κράτους και κοινωνικές ομάδες.

grok.gr 

Διαβάστε ακόμη :

Χρυσή Αυγή: Πίσω από τα κάγκελα

Χειροπέδες στη Χρυσή Αυγή

Tags: ΒΟΥΛΗΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΚΟΜΜΑΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Related Posts

δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Υλοποιούμε πλέγμα δράσεων για τα Άτομα με Αναπηρία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Οικογένειας

03/12/2025 - 10:35
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στις Βρυξέλλες – Συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας [pics, vid]

01/12/2025 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert