OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΥΕΘΑ προς τρόϊκα: «Τα ΕΑΣ έχουν παραγγελίες 250 εκατομμυρίων»

27/09/2013 - 00:06
Share on FacebookShare on Twitter

Τη θέση της ελληνικής πλευράς να ολοκληρωθούν πρώτα οι ανεκτέλεστες παραγγελίες στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), ύψους 250 εκατ. ευρώ συνολικά από Μαρόκο και ΗΠΑ, και στη συνέχεια να ακολουθήσει η σταδιακή σμίκρυνση και αναδιοργάνωση της επιχείρησης, πρότεινε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας στους επικεφαλής της τρόικας, στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό ανάφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, επισημαίνοντας, όμως, ότι ακόμη είναι σε εξέλιξη η συζήτηση, για να πειστούν οι εκπρόσωποι των δανειστών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού σχεδίου.

Όσον αφορά στην ΕΛΒΟ, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, προτάθηκε στην τρόικα να ακολουθηθεί το ίδιο «μοντέλο» με τα ΕΑΣ, ήτοι να διαχωριστεί το πολιτικό από το στρατιωτικό σκέλος και να μετατραπεί το εργοστάσιο σε στρατιωτική μονάδα παραγωγής.

«Αγκάθι», παράλληλα, για τις δύο επιχειρήσεις αποτελούν οι κρατικές ενισχύσεις προς αυτές (ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ), τις οποίες η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει χαρακτηρίσει παράνομες και απαιτεί την επιστροφή τους. 



Τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας θα έχουν αύριο νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενώ υποστηρίζουν ότι δεν έχει τεθεί από τους δανειστές χρονικό περιθώριο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.

Όσον αφορά στη ΛΑΡΚΟ, ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, γίνονται με «φόντο» την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

Από την πλευρά του, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι η συμφωνία με την τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες και τη ΛΑΡΚΟ, όπως και για τα άλλα τρία προαπαιτούμενα (διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ και Κώδικας Δικηγόρων), συνδέονται άρρηκτα με τη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Ήτοι, όσο καθυστερεί η συμφωνία, τόσο θα καθυστερεί και η εκταμίευση της δόσης, που με βάση τον προγραμματισμό πρέπει να γίνει εντός του Οκτωβρίου. 

Σημειώνεται ότι, οι διαπραγματεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα θα συνεχιστούν αύριο το απόγευμα, με επίκεντρο το δημοσιονομικό σκέλος του προγράμματος.
 

Διαβάστε ακόμη:

Βάστα Τούρκο να γεμίσω – Άρθρο κόλαφος για όσους προτείνουν λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία

Ο επί 5 χρόνια νομικός σύμβουλος του ΥΕΘΑ απαντά στη Ξαφά για το λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία


Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑΕΑΒΕΑΣΕΛΒΟΗΠΑ

Related Posts

KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: Με AI και «loyal wingman» το τουρκικό μαχητικό νέας γενιάς – «Mega deal» εξετάζει το Ριάντ [vid]

09/02/2026 - 10:44
Tolga - Τουρκία - Αίγυπτος
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

06/02/2026 - 19:40
C-130J
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

C-130J: Η Βρετανία βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την πώληση των τριών τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών

06/02/2026 - 18:08

Διαβάστε Επίσης

IDF: Ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις Παλαιστίνιους μαχητές που έβγαιναν από τούνελ στη Ράφα

KAAN: Με AI και «loyal wingman» το τουρκικό μαχητικό νέας γενιάς – «Mega deal» εξετάζει το Ριάντ [vid]

Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερα στελέχη των μεταρρυθμιστών συνελήφθησαν από τις αρχές

FSB: Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο και Οδησσό

Εμφύλιος στο Σουδάν: Τουλάχιστον 30 άμαχοι νεκροί από μπαράζ επιθέσεων σε κέντρα υγείας

Ο Σμήναρχος ήταν τυπικός και ήπιων τόνων, αποκαλύπτει στέλεχος της ΠΑ – Γυναίκα με ρόλο «κλειδί» στο θρίλερ κατασκοπείας [vids]

Ιαπωνία: Θριαμβευτική νίκη της πρωθυπουργού Τακαΐτσι – Τα συγχαρητήρια του Τραμπ

Top News

Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία «Καποδίστριας»: Γίνεται πόλεμος, δεν είναι ότι κάποιοι γράφουν τη γνώμη τους

Ιωάννα Τούνη: Οι διακοπές χλιδής στη Σαουδική Αραβία μέσα από νέες εικόνες - Η πόλη που την «μάγεψε»

Η Φαίδρα Δρούκα για τον σύζυγό της: Τον γνώριζα 10 χρόνια πριν να είμαστε μαζί, είναι χαμηλών τόνων

Μαρία Καρυστιανού για τα «χαμένα» βίντεο από τα Τέμπη: «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας - Ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert