45% των εταιρειών φοβάται πιο πολύπλοκες επιθέσεις από χάκερς

Σχεδόν οι μισές εταιρείες που συμμετείχαν σε έρευνα για την ασφάλεια των Ηλ. Υπολογιστών από κυβερνοεπιθέσεις χάκερς πιστεύουν πως οι ολοένα και πιο εξελιγμένες επιθέσεις αποτελούν σοβαρή απειλή για τις υποδομές τους. Όλο και συχνότερα, οι ψηφιακοί εγκληματίες χρησιμοποιούν εξειδικευμένο κακόβουλο λογισμικό για να εξαπολύουν επιθέσεις σε εταιρείες, αποφεύγοντας τα ευρέως αναγνωρισμένα εργαλεία malware και κάνοντας δύσκολη την ανίχνευση και την αντιμετώπιση των εισβολών. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες έχουν πιο αυστηρές απαιτήσεις για τις εταιρικές λύσεις ασφαλείας τους, σύμφωνα με τους αναλυτές μιας έρευνας που δημοσιεύει το IT SECURITY.

Πρόκειται για την έρευνα IDC Market Analysis Perspective: Worldwide Security Products survey , που πραγματοποιήθηκε από την IDC το Δεκέμβριο του 2012 για λογαριασμό της Kaspersky Lab

Αρκετά περιστατικά σημειώθηκαν τον περασμένο χρόνο σε διάφορα μέρη του κόσμου, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διαφορετικών εταιρικών δικτύων, με το υπάρχον λογισμικό ασφαλείας να αποδεικνύεται αδύναμο να παρέμβει. Με την ελπίδα να αντλήσουν μεγάλα κέρδη από την πώληση κλεμμένων εμπιστευτικών δεδομένων (όπως η εταιρική πνευματική ιδιοκτησία, οι κρίσιμες επαγγελματικές πληροφορίες κ.λπ.), οι ψηφιακοί εγκληματίες επενδύουν ιδιαίτερα στην αγορά και/ή στην ανάπτυξη malware που μπορεί να παρακάμψει τις περισσότερες υπάρχουσες λύσεις ασφαλείας. Ανταποκρινόμενη σε αυτό, η Kaspersky Lab επενδύει επιθετικά στην ανάπτυξη ανιχνευτικών και προληπτικών τεχνολογιών. Με άλλα λόγια, οι λύσεις της είναι ικανές να ανιχνεύουν malware ακόμα κι αν δεν έχει εντοπιστεί στο παρελθόν ή αν χρησιμοποιείται για πρώτη φορά.

ΠΗΓΗ και αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ στο itsecuritypro.gr