65 νέα περιπολικά οχήματα για το Λιμενικό

Με εξήντα πέντε (65) νέα περιπολικά οχήματα ενισχύεται  το Λιμενικό Σώμα. Σήμερα έγινε η παραλαβή  των πρώτων 20 από τα 65   σε ειδική τελετή στο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας, στον Πειραιά και η  προμήθεια των οχημάτων, συνολικού ύψους 1.586.715,00 ευρώ, πραγματοποιήθηκε κατόπιν δημόσιου  διαγωνισμού ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής. Τα χρήματα προέρχονται από απορρόφηση πόρων κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Ταχεία επέμβαση
Τα νέα περιπολικά οχήματα, όπως ανακοινώθηκε,  θα καλύψουν επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και πρόκειται άμεσα να διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της Χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο. Η επιχειρησιακή ένταξή τους, αναφέρει το Υπουργείο,  θα συμβάλλει στην ανανέωση του στόλου των χερσαίων μέσων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και κατ’ επέκταση στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής τους ικανότητας με στόχο την αμεσότερη επέμβαση στα περιστατικά μειώνοντας τον χρόνο αντίδρασης. Παράλληλα, ενισχύεται η παρουσία και η επιτυγχάνεται η καλύτερη αστυνόμευση στον χώρο δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σώματος.

 4Χ4 με GPS και σύστημα επικοινωνίας VHF
Τα περιπολικά οχήματα είναι τύπου και μοντέλου NISSAN QASHQAI 1,6 4×4, διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, με κυβισμό 1598 cc και  ιπποδύναμη 130 ίππους. Παράλληλα, είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Diesel, με κινητήριους τροχούς τύπου All Mode 4×4 / 2WD και φέρουν GPS, σύστημα επικοινωνίας VHF και κοτσαδόρο ρυμούλκησης τρέιλερ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναυάρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλους και ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “NISSAN” Νικ. Ι. Θεοχαράκη ΑΕ.
Θωράκιση με μέσα

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το πέρας της εκδήλωσης παραλαβής, δήλωσε τα εξής:
«Κυρίαρχο μέλημά μας είναι η ανανέωση των μέσων και η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος σε στελεχιακό δυναμικό για τις πολυδιάστατες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Σε αυτή την προσπάθεια μας αξιοποιούμε τους πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, ώστε η χώρα να είναι επαρκώς θωρακισμένη στα θαλάσσια σύνορα της και τις παράκτιες ζώνες της».

Διαβάστε ακόμη:

Οι μετανάστες αυξάνονται τα κονδύλια της Frontex μειώνονται! Επιβεβαίωση Onalert


«Αποβάσεις» από Τουρκία σε έξι νησιά του Αιγαίου μέσα σε 48 ώρες – Που έγιναν