Γκάλμπρεϊθ: Το Plan X και η εμπλοκή του στρατού που έφερε ανησυχία

 Ακόμη μια συνέντευξη στην οποία υπερασπίζεται τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη και μιλά για το περιβόητο πια Plan X δίνει ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του τέως υπουργού Οικονομικών.

Ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ αναφέρεται στον προβληματισμό που έφερε η πιθανή εμπλοκή του στρατού σε περίπτωση μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, στη συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε στο Βερολίνο και στην πρώτη φορά που έπεσε στο τραπέζι, από πλευράς του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος δηλώνει «βαθιά προβληματισμένος» για τις πιθανές συνέπειες της εμπλοκής του στρατού για την τήρηση της τάξης σε περίπτωση μετάβασης σε εθνικό νόμισμα. Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, παραδέχεται ότι η χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργούσε κίνδυνο αυταρχικής στροφής στην Ελλάδα. «Μας ανησυχούσαν βαθύτατα οι πιθανές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες του εγχειρήματος», λέει και υποστηρίζει πως κανείς από το υπουργείο Άμυνας δεν συμμετείχε στις διαβουλεύσεις της ομάδας υπό τον συντονισμό του.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο Newsit.gr