«Να μην υπογράψει ο Σαμαράς» λένε Φαήλος και Μανώλης. Υπογραφές από όλους, επιμένει η Μέρκελ

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρέπει να υπογράψει την επιστολή που ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, υποστηρίζουν τόσο ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, όσο και ο υπεύθυνος συνδικαλιστικού του κόμματος, Γιάννης Μανώλης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Κρανιδιώτης χαρακτήρισε «χάρτινη απειλή» τις ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις περί μη εκταμίευσης των 8 δισ. ευρώ. «Εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν και άλλα», δήλωσε και υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να επιμείνει στη στάση του να μην υπογράψει, καθώς έχει δεσμευθεί με πέντε διαφορετικούς τρόπους.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το θέμα της υπογραφής του κ. Σαμαρά ως προαπαιτούμενο για την 6η δόση ενισχύεται κυρίως από «ελληνικά κέντρα», με σκοπό να ταπεινωθεί ο πρόεδρος της ΝΔ και να έχει απώλειες. Αφησε, επίσης, να εννοηθεί ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί ποιοι προωθούν τέτοιο θέμα…

«Να μην υπογράψει» ο κ. Σαμαράς, είπε και ο Γ. Μανώλης, μιλώντας στη ΝΕΤ. «Ζητούν υπογραφή σε λευκό χαρτί», σημείωσε και υπογράμμισε πως το κόμμα έχει δεσμευθεί για αυτά που πιστεύει. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν δίνει συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ για όσα έχει κάνει, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου για να φέρει εις πέρας αυτά που έχει αναλάβει.

Την ίδια ώρα, η Άγκελα Mέρκελ επανήλθε στο θέμα των ενυπόγραφων εγγυήσεων σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2012. «Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί ακόμη γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Και γι΄ αυτό απαιτείται, και οφείλω να το πω σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου, πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι (…) δεν χρειαζόμαστε μόνον την υπογραφή του έλληνα πρωθυπουργού αλλά και τις υπογραφές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει καταβολή της 6ης  δόσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

«Θέλουν υπογραφή Σαμαρά,ως εγγύηση αγοράς όπλων»;

Το παγκόσμιο πάρτυ εξοπλισμών 2001-2010. Κερδισμένοι και χαμένοι της 10ετίας