Παρμενίων 2016: Ο Τσίπρας στο ΥΠΕΘΑ – Συνδέεται με τον ανασχηματισμό;

 Συνδέεται ή όχι με τις πληροφορίες για τον επικείμενο ανασχηματισμό η επίσκεψη  του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας;.

Το ερώτημα αυτό διατύπωναν με νόημα όσοι παρέπεμπαν σε σημερινό δημοσίευμα στον «Βηματοδότη» σύμφωνα με το οποίο υπάρχει αναστάτωση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αφού μέλη της ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει πρώτα την ταυτότητα της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι, λένε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της βρίσκεται σε αδιέξοδο, ότι λειτουργεί χωρίς ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα και ότι μια πλειάδα υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών πρέπει να απομακρυνθούν αφού δεν έχουν προσφέρει έργο.

Σύμφωνα πάντα με τον Βηματοδότη, υπουργός σε σημαντικό υπουργείο, συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, διεμήνυσε στον κ. Τσίπρα ότι δεν σκοπεύει να παραδώσει το υπουργείο του. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι αν καρατομηθεί δεν θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια και θα προσπαθήσει να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση. Απειλεί επίσης να παρασύρει σε παραίτηση ακόμη έναν υπουργό της ίδιας ιδεολογικής αντίληψης με αυτόν.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ο «Βηματοδότης» φωτογραφίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο τελευταίος σήμερα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσει τον πρωθυπουργό να περάσει έστω μια «βόλτα» από το ΥΠΕΘΑ.

Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr, o ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε ετοιμάσει μεγάλα σχέδια, που έφθαναν μέχρι και την επιβίβαση του πρωθυπουργού σε φρεγάτα και τη διανυκτέρευση εκεί μαζί του. Το σχέδιο αυτό αποκλείστηκε από τον πρωθυπουργό, καθώς είχε εξαιρετικά φορτωμένο πρόγραμμα.

Η νεά πρόταση του ΥΕΘΑ για να εξασφαλίσει την παρουσία του πρωθυπουργού στο ΥΠΕΘΑ ήταν να έρθει για μια ενημέρωση το μεσημέρι, για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 και πιο συγκεκριμένα ένα επεισόδιο Renegate.

Αρχικά και αυτό το ενδεχόμενο διαψευδόταν από το γραφελιο του πρωθυπουργού. Ωστόσο πριν από λίγο άρχισαν να υπάρχουν θετικές ενδείξεις ότι τελικά θα πάει στο ΥΠΕΘΑ.

Η αναστάτωση στο εσωτερικό της κυβέρνησης ωστόσο παραμένει. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη« πρωτοκλασάτος Συριζαίος που βρίσκεται εκτός κυβέρνησης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό συνάντηση (πριν από το Συνέδριο) ώστε να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να εισέλθει στην κυβέρνηση και μάλιστα στη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο Νίκος Φίλης μετά την περιβόητη διαμάχη με την Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σκληροπυρηνικοί του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τη στάση του καθαρή αριστερή θέση.

Το δημοσίευμα του «Βηματοδότη» καταλήγει με το ακόλουθο κείμενο:

Θα πάει ο Τσίπρας στον Παρμενίωνα;

Και αυτή τη χρονιά ετοίμασαν στον Πρωθυπουργό τζάκετ πιλότου με το όνομά του και καπελάκι στρατιωτικό και τον προσκάλεσαν να παρακολουθήσει μαζί με τον Π. Καμμένο την άσκηση «Παρμενίων».

Ακόμη και βόλτα με στρατιωτικό ελικόπτερο του προγραμμάτισαν. Ως τώρα δεν απάντησε. Τα βάσανα, βλέπετε, είναι πολλά.