ΣΔΟΕ για υποβρύχια: 230 εκ. ευρώ είναι «ορφανά», από τις συμβάσεις

Διαφορές τόσο στην υλοποίηση του έργου όσο και στα φορολογικά στοιχεία εντόπισαν οι εμπειρογνώμονες του ΣΔΟΕ που ερεύνησαν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια.
Οι δύο εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ, Κώστας Παπαγεωργίου και Χαράλαμπος Αθανασόπουλος, κλήθηκαν να καταθέσουν, την Τετάρτη, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων για τους ελέγχους που έκαναν στις συμβάσεις αλλά και στα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Μίλησαν για τα αντισταθμιστικά οφέλη από την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων και βρήκαν διάφορες και στην υλοποίηση του έργου και στα φορολογικά στοιχεία.

Στα αντισταθμιστικά, που αφορούν κυρίως τη μετά Τσοχατζόπουλου εποχή, οι μάρτυρες κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως υπάρχουν 230 εκατομμύρια ευρώ «ορφανά». Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ συνεχίζονται, με τους επιθεωρητές να δηλώνουν ότι η σύμβαση διαχρονικά καταστρατηγήθηκε και βρέθηκαν ακόμη και χειρόγραφες συμπληρωματικές έγγραφες πάνω στην κύρια σύμβαση. Την οποία, όπως είπαν, δυσκολεύτηκαν να βρουν.

Αμέσως μετά, στην Προανακριτική κατέθεσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», Παναγιώτης Νικολούδης.