Στρατιωτικές σχολές: Τι προσόντα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι;

Οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές πρέπει να έχουν άριστη υγεία. Υποβάλλονται σε πλήθος εξετάσεων όχι μόνο υγειονομικών αλλά και και ψυχομετρικών δοκιμασιών. Επίσης, οφείλουν να έχουν κάποια συγκεκριμένα τυπικά προσόντα προκειμένου να εισαχθούν με επιτυχία στις στραιτωτικές σχολές.

Αρχικά σύμφωνα με το edu.klimaka.gr τα προσόντα τα οποία πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ είναι τα εξής:

Επίσης να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι -ες της Σχολής Ικάρων (όλων των τμημάτων της) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Όσον αφορά την Ηλικία των υποψηφίων:

Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΕΙ πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Ωστόσο, κατ’ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν:

Οι υποψήφιοι -ες των ΑΣΣΥ πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31 Δεκεμβρίου του έτους συμμετοχής τους στις εξετάσεις. Διόρθωση ηλικίας με δικαστική απόφαση λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη. Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31 Δεκεμβρίου 1995 και μεταγενέστερα.

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι -ες θα πρέπει:

Επισημαίνεται ακόμα ότι, σε περίπτωση στην οποία υποψήφιος -α, μετά την επιτυχία και την κατάταξή του σε ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ, αρνείται την εκτέλεση των στρατιωτικών του καθηκόντων λόγω θρησκευτικών ή άλλων δοξασιών και πεποιθήσεων, εφαρμογής τυγχάνουν για αυτόν -ην οι σχετικές διατάξεις των Κανονισμών Οργάνωσης και Λειτουργίας των Στρατιωτικών Σχολών και ενδεχομένως του ΠΚ και του ΣΠΚ.

Επίσης οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε πλήθος άλλων εξετάσεων για τον έλεγχο της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι γίνεται τόσο Ψυχρομετρική εξέταση η οποία διενεργείται από επιτροπή ψυχομετρικών δοκιμασιών, για τη διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις και περιλαμβάνει:

Ακόμα όσον αφορά τις υγειονομικές εξετάσεις οι υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν:

Επισημαίνεται ότι οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας μπορούν να κάνουν δωρεάν ή σύμφωνα με το αναγραφόμενο στο βιβλιάριο ποσοστό συμμετοχής τους τις υγειονομικές εξετάσεις και τις ιατρικές γνωματεύσεις.

Δείτε με λεπτομέρεις τι πρέπει να γνωρίζεται για όλες τις δοκιμασίες και τις προυποθέσεις εισαγωγής  ΕΔΩ

Πηγή- πληροφορίες από edu.klimaka.gr