Το ONALERT σας ξεναγεί στο στρατηγείο του Wikileaks

Στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν καταφύγιο χωμένο βαθιά μέσα στη γη. Απρόσιτο απο στεριά και αέρα. Σήμερα είναι το στρατηγείο του κ. Wikileaks. Είναι το μέρος που οι ΗΠΑ θα ήθελαν να ξέρουν από πριν. Είναι το γραφείο από το οποίο “έφυγαν” τα 250.000 τηλεγραφήματα που έκαναν την αμερικάνικη διπλωματία να χάσει τον ύπνο της.
 
Το περιοδικό ΤΙΜΕ κατάφερε για πρώτη φορά να μπει και να φωτογραφήσει τα εξαιρετικά καλαίσθητα, ομολογουμένως, γραφεία του Wikileaks.
Βρίσκονται στη Σουηδία, ήταν ένα παλιό καταφύγιο και μετά την ανακαίνιση από τον ιδιοκτήτη του site, στεγάζουν όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά και μερικούς από τους πιο δυνατούς server στον κόσμο.
 
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

Μπορεί κάποιος να διακρίνει τους servers και τα άλλα μηχανήματα. Ψηλά βρίσκεται η αίθουσα συσκέψεων. Είναι από γυαλί και πλεξιγκλάς και μοιάζει να αιωρείται. Συνδέεται με τα άλλα γραφεία με μια αερογέφυρα που διακρίνεται στα δεξιά της φωτό. Όπως μπορεί κάποιος να δεί το ταβάνι είναι το ταβάνι του καταφυγίου μια σπηλιά μέσα στη γη
 
Η ΕΙΣΟΔΟΣ.

Η πόρτα που βλέπετε στο κέντρο της Στοκχόλμης οδηγεί 100 πόδια μέσα στη γη. Όποιος τη διασχίσει μπαίνει στο στρατηγείο.
 
Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.(πανοραμικό)

Μέσα στη σπηλιά. Φυτά και δέντρα ομορφαίνουν το χώρο που δεν έχει παράθυρα. Μια αερογέφυρα αλά Ιντιάνα Τζόουνς πάνω από τα κεφάκια των συντακτών. Ο φωτισμός είναι δυνατός και συνάμα γλυκός, ενώ το γραφείο του αρχισυντάκτη βρίσκεται στο τέλος της γέφυρας “απομονωμένο” από την αίθουσα σύνταξης.
 
Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗΣ

Ουσιαστικά είναι η αίθουσα που γίνονται τα back up των σέρβερ αλλά και η αίθουσα που εάν κάτι πάει λάθος θα τροφοδοτεί τα γραφεία με ρεύμα και αέρα. Ο κ. Wikileak, αγόρασε τις τεράστιες γεννήτριες από 2 γερμανικά υποβρύχια τις διαμόρφωσε κατάλληλα και είναι αυτές που τροφοδοτούν το στρατηγείο του.
 
Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ

Βρίσκεται ψηλά σαν να αιωρείται . Εκεί υπάρχουν οι καρέκλες για τα στελέχη και οθόνες πλάσματος . Φουτουριστικές επινοήσεις από τον κ.Wikileak.
 
Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Εκεί δουλεύουν οι συνεργάτες του κ. Wiki. Φυτά βρίσκονται παντού για να ανανεώνουν το οξυγόνο, τηλεοράσεις για να παρακολουθούν την επικαιρότητα, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο ενυδρείο .