Βόλος: Πώς γιορτάστηκε η μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

 Το γεγονός ότι είναι πολύπλευρος ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων τονίστηκε στη σημερινή επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, για τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών στο Μνημείο Ηρώων στο Βόλο.

Στις 11 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των στην παραλία του Βόλου.

Ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς ταξίαρχος Ιωαν. Παπαναγνώστου, ανέφερε ότι σήμερα η Ορθοδοξία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου και όπως είπε «Ο λαός τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στρατευμένα νιάτα και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που με υπερβάλλοντα ζήλο και κάτω από αντίξοες συνθήκες εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας». Σύμφωνα με τον διοικητή τ5ης 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, η Μαγνησία διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο, εκπαιδευμένο κι ετοιμοπόλεμο έχουν να επιδείξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, την 111ΠΜ με τα F16, την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και την 1η ΤΑΞΑΣ με τα ελικόπτερα Apache, Chinook και Huey.

Ο Διοικητής συμπλήρωσε ότι ο δε θα πρέπει να ξεχνάμε τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινωνική προσφορά με τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, μεταφορά τραυματιών και στο προσφυγικό κι όπου απαιτηθεί. «Στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο επικίνδυνο γεωπολιτικό περιβάλλον, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί την ηχηρή απάντηση σε κάθε ξένη επιβολή» είπε χαρακτηριστικά.

Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι τα Εισόδια Θεοτόκου γιορτάζονται με την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και ευχήθηκε η σκέπη όλων των δυνάμεων να στέκει πάνω από τα στρατευμένα νιάτα. «Η πολιτική και γεωπολιτική κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στον περιβάλλοντα χώρο, μοιάζει σαν κινούμενη άμμος, οπότε περισσότερο από ποτέ μέσα στην αξιακή κρίση που βιώνουμε, έχουμε ανάγκη από τα στρατευμένα νιάτα κι από πολιτικές που συναινούν σε μια κοινή συνισταμένη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει ποτέ να απαξιώνονται, αλλά να στέκουν στο βωμό τους και να έχουν ένα ισχυρό κίνητρο, να στηρίζουν κοινωνικά, πολιτικά και στρατιωτικά τη χώρα μας». Ο ρόλος τους, τόνισε, είναι πολυσήμαντος, επιτελούν σημαντικό έργο, διαχειρίζονται το προσφυγικό, περιπτώσεις φυσικών καταστροφών κ.α.

Πηγή: magnesianews.gr