Αεροπορία Στρατού: Τιμή στους αφανείς ήρωες! Δείτε τι έκαναν πάλι!

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Λειτούργησαν όλα ρολόι. Όχι δεν ήταν τύχη, αλλά αποτέλεσμα σκληρής και συλλογικής δουλειάς. Ο λόγος για το προσωπικό της 1ης ΤΑΞΑΣ ( Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού) και του 307 ΤΣΥΑΥ (Τεχνικό Συγκρότημα Υποστήριξης Αεροπορικού Υλικού), οι οποίοι εκτέλεσαν πολλαπλές αποστολές και κράτησαν τα ελικόπτερα έτοιμα για όλες τις εξόδους, για το κρίσιμο δωδεκαήμερο 20 Ιουλίου με 1η Αυγούστου.

Τις ημέρες αυτές, έξι ελικόπτερα Απάτσι μεταστάθμευσαν στο Αιγαίο, λόγω της κρίσης που ξέσπασε στην Τουρκία, και πετούσαν νυχθημερόν για επιτήρηση, ενώ παράλληλα, ελικόπτερα συμμετείχαν σε κατασβέσεις πυρκαγιών, την ώρα που επίσης έσωζαν ζωές μεταφέροντας ασθενείς σε νοσοκομεία. Και όλα αυτά, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι στις Μονάδες αυτές έγινε ένας άθλος.

Το προσωπικό υποστήριξε 18 έκτακτες αποστολές επιτήρησης επί 254 ώρες, 8 αποστολές κατάσβεσης πυρκαγιών επί 117 ώρες και 3 αεροδιακομιδές επί 11 ώρες. 

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, τις 12 αυτές ημέρες εκτελέστηκε το 12% του πτητικού έργου που εκτελείται ολόκληρο τον χρόνο!

Αυτό σημαίνει άπειρες ώρες δουλειάς όχι μόνο σε όσους πετούν, αλλά κυρίως σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν από το έδαφος αυτές τις πτήσεις. Άπειρο τρέξιμο, άπειρα ξενύχτια, εργασία μέρα και νύχτα για να εξασφαλιστεί ότι τα πτητικά μέσα θα είναι έτοιμα και θα εκτελέσουν ασφαλείς πτήσεις.

Το προσωπικό αυτών των Μονάδων τίμησε ο Αρχηγός ΓΕΣ Βασίλειος Τελλίδης, απονέμοντάς τους ηθική αμοιβή, στέλνοντας μήνυμα σε όλες τις Μονάδες πως το προσωπικό αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτοί έκαναν το καθήκον τους. Θα κάνει το ίδιο και η Πολιτεία; Αυτό σκεφτόμαστε τώρα που ετοιμάζονται τα νέα ειδικά μισθολόγια και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξουν περικοπές. Μήπως όσοι μιλάνε με «ψυχρούς αριθμούς» να έριχναν μια ματιά και σε αυτούς τους αριθμούς που παραθέτουμε;