Ανησυχούν τα ΜΑΤ στην Ειδομένη για τις συνθήκες ασφαλείας

Την έντονη ανησυχία τους μεταφέρουν προς την ηγεσία στελέχη των ΜΑΤ που είναι αποσπασμένοι το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ειδομένη, ειδικά μάλιστα μετά τη σύλληψη του 24χρονου αντοιεξουσιαστή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εκανε διανομή φυλλαδίων γραμμένων στα αραβικά, με τα οποία γινόταν παρότρυνση στους μετανάστες να κάψουν τους αστυνομικούς.

Όπως υποστηρίζουν στο bloko.gr η θέση την οποία καταλαμβάνουν σε καθημερινή βάση είναι παντελώς αντίθετη με ότι ορίζεται ως εκτέλεση υπηρεσίας σε συνθήκες ασφάλειας, δεδομένου ότι βρίσκονται πολιορκημένοι από αριθμητικά πολλαπλάσια υπέρτερες δυνάμεις, καθώς βρίσκονται τοποθετημένοι μεταξύ τους σε σχήμα Π, (αμφιπρόστυλα και μπροστά) με αποτέλεσμα σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη παρέμβασης να μην έχουν δυνατότητα ή πολλά περιθώρια κίνησης παρά μόνο προς … τα πίσω.

Το τελευταίο διάστημα, οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί, καθώς λειτουργεί μεγαφωνική εγκατάσταση από την οποία μεταδίδονται μηνύματα στην αραβική γλώσσα, χωρίς να είναι εφικτή η μετάφραση τους σε πρώτο χρόνο. Για παράδειγμα, προχθές το βράδυ υπήρξε μετάδοση μηνύματος που προκάλεσε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από σχεδόν το σύνολο των προσφύγων. Χρειάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες αρκετή ώρα για να ενημερωθούν από Άγγλο, μέλος ΜΚΟ οι αστυνομικοί, ότι τα επιφωνήματα χαράς υπήρξαν απόρροια του ψευδούς μηνύματος πως επίκειται τη νύχτα το άνοιγμα των συνόρων.

Όλο όμως αυτό το συνονθύλευμα εκτεθειμένης παρουσίας και της αβεβαιότητας από τον απροσδιόριστο χαρακτήρα των μηνυμάτων, δημιουργεί αυξημένες ανησυχίες του προσωπικού, πάνω στις οποίες επιβάλλεται να εγκύψει η ηγεσία. 

Πηγή: bloko.gr