Αστέρας- Μπεσίκτας: Πάλι »πιθανολογούν» επεισόδια οι Τούρκοι

»Σκοινί -κορδόνι» φαίνεται ότι έχουν πάρει οι Τούρκοι την πιθανολόγηση επεισοδίων εναντίον τους από Σέρβους σε αγώνες με Ελληνικές ομάδες.

Μετά την σχετική αναφορά στο ματς Γαλατασαράι – Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο τουρκικός τύπος γράφει τα ίδια για το ματς Αστέρα Τρίπολης – Μπεσίκτας (Besiktas), στην Τρίπολη, το βράδυ.

Η εμμονή αυτή στην πιθανολόγηση »από κοινού» δυναμικής εμφάνισης οπαδών Ελληνων και Σέρβων, μετά την δολοφονία του Σέρβου φιλάθλου από Τούρκους, πολλοί λένε ότι μόνο ως προβοκάτσια κάποιων μπορεί να εκληφθεί… Διότι το κλίμα μεταξύ των ομάδων είναι άριστο και μάλιστα χθες το βράδυ ο Αστέρας δεξιώθηκε σε μαγαζί της Τρίπολης τη διοίκηση της Μπεσίκτας, ενώ ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής ομάδας είπε ότι δε νομίζει πως θα αντιμετωπισθεί κάποιο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Takvim αναφέρει ότι η τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα Μπεσίκτας μετέβη χθες στην Ελλάδα για τον αγώνα με τον Αστέρα και ότι η αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφάλειας έναντι της πιθανότητας κινητοποίησης από κοινού των Σέρβων και Ελλήνων χούλιγκαν.

Επίσης η Posta, με τον τίτλο «Μεταβαίνουν σωρηδόν στη γείτονα», γράφει ότι οπαδοί της Besiktas δεν θα αφήσουν μόνη την ομάδα τους και οτι γέμισαν όλα τα αεροπλάνα χθες, που πήγαιναν για την Αθήνα. Στη συνέχεια, θα περάσουν – γράφει – στην Τρίπολη. Και συνεχίζει:Οι Σέρβοι φίλαθλοι είχαν κάνει έκκληση για τον αγώνα μετά τον θάνατο του Σέρβου Marko Ivkovic, που είχε χάσει τη ζωή του στην Τουρκία. Σημειώνεται ακόμη ότι για την υποδοχή αυξήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας και ο Αντιπρόεδρος της Besiktas, κ. Cebi, είπε ότι δε νομίζει πως θα αντιμετωπισθεί κάποιο πρόβλημα.

Πάντως χθες οι ιθύνοντες των Αρκάδων παρέθεσαν το παραδοσιακό δείπνο στην αντιπροσωπεία της διοίκησης της τουρκικής ομάδας που συνόδεψε στην αποστολή στην Ελλάδα, αλλά και τους αξιωματούχους της UEFA.  Οι παράγοντες των δύο ομάδων συζήτησαν σε καλό κλίμα για το ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ αντάλλαξαν και δώρα.

Στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Οπως είναι γνωστό ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί την Μπεσίκτας (22:05, Novasports 2) σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Europa League στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Οι Αρκάδες θα δώσουν άλλη μία μάχη με στόχο να κάνουν ακόμα μία υπέρβαση και να προκριθούν στους «32» της διοργάνωσης.

Οι δυο ήττες από την Τότεναμ έχουν αφήσει τον Αστέρα Τρίπολης στους 4 βαθμούς, ενώ οι Άγγλοι με την Μπεσίκτας έχουν από 8. Συνεπώς ενόψει της 5ης αγωνιστικής όπου οι Αρκάδες υποδέχονται τους Τούρκους, άπαντες στο… στρατόπεδο του Αστέρα έχουν αντιληφθεί πως η νίκη είναι μονόδρομος καθώς μόνο με την κατάκτηση των τριών βαθμών οι μείνουν σε… τροχιά πρόκρισης.

Τέσσερις απόντες

Με τον Λούι να συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην αποστολή όπως και οι Γκοϊάν, Κουρμπέλης,ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπεσίκτας Αντιθέτως, ο προπονητής Στάικος Βεργέτης δεν μπορεί να υπολογίζει στη συμμετοχή των Ρόλε, Μπαντιμπανγκά, Τορμένα και Κιτόκο. Αναλυτικά η αποστολή: Κοσίτσκι, Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Λούι, Τσοκάνης, Ουσέρο, Μουνάφο, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Νίκο Φερνάντεζ, Γιαννιώτας, Μάσα, Μπαράλες, Πάρα, Μπακασέτας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT