Athens Flying Week: Εντυπωσίασαν τα Red Arrows – Τι δήλωσε η υπεύθυνη της ομάδας

Της Αγγελικής Ν. Μαξούρη

Η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, η Athens Flying Week (AFW) Tanagra International Air Show 2017, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Σεπτεμβρίου, από την αεροπορική βάση της Τανάγρας και το OnAlert μίλησε στην Sqn Ldr Cate Driscoll υπέθυνη της ομάδας των Red Arrows (Squadron Leader) κατά την διάρκεια της επίδειξης.

FOR ENGLISH CLICK HERE

Φυσικά απο το φετινό air show στην Ελλάδα δεν έλείψαν το ‘’Zeus’’ F-16 Demo Team και το Τ-6 A“Daedalus” Demo Team της Πολεμικής μας Αεροπορίας, μαζί και με άλλα αεροσκάφη. Διαβάστε: Athens Flying Week 2017: O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Τανάγρα για την αεροπορική επίδειξη
 
Στον ουρανό της Τανάγρας εμφανίστηκαν επίσης η πολωνική Αεροπορία με την MIG-29 Demo Team, το νέο τους F-16 Tiger Polish Demo Team και τους Bialo- Iskry Team και η βελγική Αεροπορία με το F-16 Solo Display Team.

Οι περίφημοι RED ARROWS της Royal Air Force με τα κατακόκκινα BAE Systems Hawk T1, εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά το κοινό. Για την περίφημη ακροβατική ομάδα τη Μεγάλης Βρετανίας μιλησε στο OnAlert η Squadron Leader Cate Driscoll υπέθυνη της ομάδας, κατά την διάρκεια της επίδειξης τους στην Τανάγρα.



Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να γίνει πιλότος των Red Arrows

Για να γίνει κάποιος πιλότος με τους Red Arrows πρέπει να έχει πάνω από 1.500 ώρες πτήσεων, και πάνω από το μέσο όρο επίδοσης. Πρέπει επίσης να περάσουν από μια πολύ αυστηρή πτητική δοκιμή μεταξύ άλλων και να έχουν πάει καλά σε όλες τις προηγούμενες αποστολές τους.

Πόσο καιρό είστε στην ομάδα των Red Arrows;

Είμαι στην ομάδα σχεδόν τρία χρόνια. Ήταν μια πραγματικά πολύ μοναδική εμπειρία καθώς ως team manager πηγαίνω παντού με τους πιλότους και πρέπει να είμαι σε θέση ότι έχουν οτιδήποτε χρειάζεται για την επίδειξη. Κάνω τα πάντα εκτός από το να φτιάχνω τις μηχανές και να ..πετάω.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια τυπική μέρα ενός πλότου των Red Arrows;

Εξαρτάται από την περίοδο του χρόνο. Τη χειμερινή περίοδο όταν κάνουμε εκπαίδευση μπορεί και να πετάξουν τρεις φορές μέσα σε μια μέρα.
Το καλοκαίρι όταν είναι η περίοδος των επιδείξων μπορούν να πετάξουν εως και δύο φορές τη μέρα κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής επίδειξης σε διαφορετικές τοποθεσίες ενώ κάνουν και “Fly passes” επίσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στην Ελλάδα για το σόου, σωστά; 

Σωστά, ήμασταν εδώ το Μάιο για εκπαιδευση και ήμασταν εδώ και πέρυσι.

Σας άρεσε εδω; Σας αρέσει το σόου;

Αγαπάμε το σόου, είναι υπέροχο και λατρεύουμε τον γαλάζιο ουρανό. Μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουν ολόκληρη την πτητική μας επίδειξη. Είναι μεγάλη τιμή που είμαστε εδώ.

Σας άρεσε κάποια από τις ελληνικές πτητικές ομάδες επιδείξεων

Είναι όλοι υπέροχοι!