Αυτή ειναι η πιο ισχυρή έκρηξη βόμβας στην ιστορία – ΒΙΝΤΕΟ

 Η λεγόμενη Tsar Bomba («Царь-бомба»), είναι η πιο δυνατή έκρηξη που έχει γίνει στην ιστορία της ανθρωπότητας.

H Tsar Bomba, μια βόμβα πυρηνικής σύντηξης,που δοκιμάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση στο νησί Νόβαγια Ζέμλια του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού στις 30 Οκτωβρίου 1961 ειναι το πιο ισχυρό πυρηνικό όπλο αυτού του τύπου που χρησιμοποιήθηκε ποτέ .
Η ισχύς της ισοδυναμούσε με 57.000.000 τόνους ΤΝΤ. Εξερράγη 4 χλμ πάνω από το έδαφος. Μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα 3ου βαθμού σε απόσταση 100 χλμ, ενώ η δόνηση από την έκρηξη έγινε αισθητή μέχρι και τη Φινλανδία. Η βόμβα ζύγιζε 27 τόνους.

Στις 30 Οκτωβρίου του 1961 στις 11:32, ώρα Μόσχας, το 50 μεγατόνων μεγαθήριο εξεράγει στην παραλία Mityushikha στο πλαίσιο πυρηνικής δοκιμής πάνω απο τον Αρκτικό κύκλο.

Η έκρηξη η οποία προκλήθηκε από την Tsar Bomba είναι ισόδύναμη με 1,350 – 1,570 φορές την συνδιασμένη ενέργεια των ατομικών βομβών που κατέστρεψαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, σύμφωνα με τον John D. Bankston στο βιβλίο του »Οι αόρατοι Εχθροί των Ατομικών Βετεράνων και πως προδόθηκαν» (“Invisible Enemies of Atomic Veterans and How They Were Betrayed.”).
Όπως το θέτει το Discovery Channel στο παρακάτω βίντεο » Περιλαμβάνει την δύναμη 58 χιλιάδων τόνων ΤΝΤ ή όλα τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επι 10 φορές».

Η βόμβα κατέστρεψε όλα τα κτίρια σε ένα χωριό που βρισκόταν 34 μίλια μακριά από το σημείο μηδέν και έσπασε παράθυρα στη Νορβηγία και στη Φινλανδία. Οι εκρήξεις θερμότητας προκαλεσαν εγκαύματα τρίτου βαθμού σε ανθρώπους που ηταν 62 μίλια μακριά. Ένας συμμετέχων στην δοκιμή είδε το φλας μέσα από τα ειδικά μαύρα γυαλιά του και ένοιωσε τον παλμό της βόμβας ενω βρισκόταν 170 μίλια μακριά. Το ωστικό κύμα της βόμβας παρατηρήθηκε 430 μίλια από το σημείο μηδέν, και η σεισμική δραστηριότητα ήταν μετρήσιμη ακόμη και μετά το τρίτο πέρασμά της γύρω από τη Γη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ