Ποιος ήταν ο Υποπλοίαρχος Α. Τουλίτσης ΠΝ που τιμά η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Ο Υποπλοιάρχος Αναστάσιος Τουλίτσης ΠΝ ήταν ένας από τρεις αδικοχαμένους άνδρες που χάθηκαν πέρυσι όταν το ελικόπτερο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού κατέπεσε στην Κίναρο. Ο Κωνσταντίνος Πανανάς και ο Ελευθέριος Ευαγγέλου ήταν οι άλλοι δύο αδικοχαμένοι άνδρες που θρήνησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε τον ηρωικώς πεσόντα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, δίνοντας το όνομα του σε αίθουσα της Σχολής Ναυτικών δοκίμων. Η αίθουσα αποτελεί δωρεά της κ. Άννας Μαχαίρα εις μνήμη του απολεσθέντος συζύγου της. Με αφορμή τον φόρο τιμής που απέτισε η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ακολουθούν λίγα λόγια για τον κυβερνήτη και το τραγικό συμβάν που συγλόνισε τις Ένοπλες Δυνάμεις. 



Ο Υποπλοιάρχος Αναστάσιος Τουλίτσης

«Η ζωή είναι ένα ταξίδι με πολλούς προορισμούς που πρέπει να βρεις χρόνο να τους γνωρίσεις». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, όπως φαίνεται και από το προφίλ και τις φωτογραφίες του στο facebook, ο Τάσος Τουλίτσης, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού που κατέπεσε πέρυσι στην Κίναρο, το γελαστό αγόρι από τη Νέα Φιλαδέλφεια πορεύτηκε από τα εφηβικά του χρόνια.

Το γελαστό παιδί

Ζούσε ως στρατιωτικός μια ήρεμη μεν ζωή, που φρόντιζε ωστόσο να την χρωματίζει με πινελιές ξεχωριστές, απολαμβάνοντας τους ρυθμούς της. Για όλους, ήταν το χαμογελαστό παιδί με την διάθεση να εξερευνά πόλεις, χώρες, πολιτισμούς. Με ταξίδια σε νησιά εντός Ελλάδος, απολαμβάνοντας την μεγάλη του αγάπη, το σκάφος του, αλλά και αποδράσεις στο εξωτερικό, από την Αφρική έως την Αμερική. Απολάμβανε πολύ την παρέα του αγαπημένου του σκύλου με τον οποίο έπαιζε ατέλειωτες ώρες και βέβαια λάτρευε και κάποιες βραδιές έξω, παρέα με τους φίλους του. Οι φίλοι του δε μπορούν να πιστέψουν ότι δε θα ξανακούσουν το γέλιο του και πως έχασαν για πάντα τα ατέλειωτα πειράγματα που είχαν μεταξύ τους…

Το ελικόπτερο βρήκε μια από τους δύο κατοίκους του νησιού…

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη, η μία από τις δύο κατοίκους της Κινάρου, της νησίδας στην οποία γράφτηκε η τραγωδία με το ελικόπτερο Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού συγκλονίζει με την περιγραφή της για όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Με πήραν στις 3.30 από το Πεντάγωνο και μου είπαν για το ελικόπτερο. Αμέσως ξεκίνησα να ψάχνω στις χαράδρες που ξέρω. Και σε μια από αυτές βρήκα τα συντρίμμια» είχε δηλώσει πέρυσι.

«Έχω σοκαριστεί μου ράγισε η καρδιά όταν είδα τα συντρίμμια. Παρακαλούσα το Θεό μη τυχόν έχουν πάθει κακό τα παιδιά που ήταν στο ελικόπτερο. Δυστυχώς λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια είμαι σε κατάσταση σοκ» είχε δηλώσει συντετριμμένη η μοναδική κάτοικος του νησιού, καθώς ο γιος της απουσίαζε από την Κίναρο.