Μπαλτάκος κατά Σαμαρά! Γιατί έγραψε τώρα ανοιχτή επιστολή – Τι τον ενόχλησε

Ο Τάκης Μπαλτάκος για πρώτη φορά “πυροβολεί” κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Του οποίου υπήρξε πρώτα απ΄ όλα στενός φίλος και βέβαια συνεργάτης . Ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησής του ,μέχρι να προκύψει το θέμα της “επικοινωνίας” με την Χρυσή Αυγή. Θέμα το οποίο “πήρε πάνω του” εξ ολοκλήρου ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Τάκης Μπαλτάκος μ΄ ένα μάλλον επιθετικό άρθρο – ανοιχτή επιστολή προς τον Σαμαρά που δημοσιεύει η Real News, λέει ότι η ΝΔ “θα πρέπει να αποκτήσει συνιστώσες” και τάσεις γιατί δεν μπορεί να φεύγουν όσα στελέχη διαφωνούν με την πορεία που έχει χαράξει ο Σαμαράς .

Όμως μεγαλύτερη σημασία δεν έχει τι γράφει ο Τάκης Μπαλτάκος, αλλά γιατί αποφάσισε τώρα να γράψει αυτό το άρθρο-ανοιχτή επιστολή.

H βασική αιτία έχει εκφραστεί δημόσια από τον Τ. Μπαλτάκο και μέσω Onalert.gr. Θεωρεί ότι η στάση Σαμαρά πριν αλλα και μετά από τις εκλογές καταδικάζει την ΝΔ σε πολιτική συρρίκνωση. Θεωερεί ότι πρέπει να στρέψει πιο «δεξιά» το τιμόνι για να διεκδικήσει το κομμάτι των ψηφοφόρων που επέλεξαν άλλα μικρά κόμματα της δεξιάς.

Βέβαια πιστεύουμε ότι η επιλογή να γράψει τώρα έχει να κάνει και με όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο και την Όλγα Τρέμη στο Mega. Ο κ.Σαμαράς υποστήριξε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος εκδιώχθηκε απο την κυβέρνηση και υποστήριξε ότι το όλο ζήτημα με την Χρυσή Αυγή ήταν καθαρά προσωπική πρωτοβουλία του Τάκη Μπαλτάκου. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δεν θεωρούν αδικαιολήγητη  την δυσαρέσκεια Μπαλτάκου.