Ευ. Βενιζέλος: Τρία συν ένα προβληματικά σημεία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Τρία συν ένα προβληματικά σημεία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ για το προσφυγικό, μέσω περιπολιών στο Αιγαίο, διαπιστώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FΜ και περιγράφοντας αυτά τα προβληματικά, όπως τα χαρακτήρισε, σημεία, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι:

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία πλωτών hot spots, ενώ εκτίμησε πως «υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να στεγανοποιηθούν τα σύνορα της χώρας με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία».

«Όταν λέει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ ότι θα επιχειρούν τα τουρκικά πλοία στα τουρκικά χωρικά ύδατα, τα ελληνικά στα ελληνικά, και το ίδιο στον εναέριο χώρο των δύο χωρών, καταλαβαίνετε το ερώτημα. Σε ποιόν εναέριο χώρο; Των 6 ή των 10 ναυτικών μιλίων; Κι όταν λέμε χωρικά ύδατα, δυστυχώς οι γείτονές μας αναπαράγουν όταν μπορούν τη θεωρία των γκρίζων ζωνών. Τα Ίμια, τι χωρικά ύδατα έχουν; Ή το νησί στο οποίο έγινε το τραγικό συμβάν, στην Κίναρο, τί; Εμείς φυσικά λέμε ότι αυτά είναι ελληνικά νησιά τα οποία έχουν χωρικά ύδατα. Όχι μόνο χωρικά ύδατα, θα μου επιτρέψετε να πω, και υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, διότι είναι κατοικούμενα, με δυνατότητα να στηρίξουν οικονομική ζωή», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, της καταλόγισε ότι «οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο, στα βράχια», ενώ σχολιάζοντας την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες, επεσήμανε ότι «κάποιος επιχείρησε να πει ωμά ψέματα χθες στη Βουλή».