Βρήκαν πιλότους για τα P3 με συνοπτικές διαδικασίες από το Πολεμικό Ναυτικό

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Με διαδικασίες fast-track το Πολεμικό Ναυτικό αναζήτησε και βρήκε πιλότους για τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3 orion , που αυτή την στιγμή υπόκεινται σε εργασίες στην ΕΑΒ.

Η επιλογή σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το Onalert.gr γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες, από πιλότους που υπηρετούν στα ελικόπτερα ΑΒ-212 και πιο συγκεκριμένα μόνο από όσους εξ’ αυτών προέρχονται από τις τάξεις 2006 και 2007 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Η προθεσμία για την υποβολή των αποτελεσμάτων έληξε σήμερα 28 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά θα επιλεγούν για να υπηρετήσουν στην 353 ΜΝΑΣ, 10 άτομα του ΠΝ από τη 1η Μοίρα Ελικοπτέρων της ΔΕΝ, 6 συγκυβερνήτες των ελικοπτέρων και 4 άτομα που δεν έχουν πετάξει ποτέ τους.

Οι πιλότοι που είναι τώρα υποπλοίαρχοι 3ης χρονιάς, ρωτήθηκαν αν επιθυμούν να μεταβούν στην Αμερική για εκπαίδευση που αφορά τη μετάβαση τους από το Agusta Bell του ΠΝ στη νέα εποχή του ναυτικού στα αναβαθμισμένα P3B ORION και δέχτηκαν.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μας, θα υπάρξει και εκτεταμένη συντήρηση των Ε/Π της 1ης Μοίρας ώστε να μπορούν κι εκείνα να συνεχίσουν τη νευραλγική αποστολή τους.

Το πρόγραμμα εκσυγχονισμού

Tην Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η μεταστάθμευση από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, του δεύτερου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P3B-Orion από τα πέντε συνολικά, στο πλαίσιο προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εν λόγω αεροσκαφών.