ΔΕΘ – 2017 – Καμμένος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφάλειας και σταθερότητας

Πρώτη δημοσίευση: 2017-09-12 11:05:27
Tελευεταία ενημέρωση: 2017-09-12 13:00:07
  •  Όσον αφορά το έργο του στο ΥΠΕΘΑ ο Πανος Καμμένος τόνισε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία ενώ ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την συνδρομή τους  τόσο στο πλαίσιο του κοινωνικού τους έργου όσο σε περιπτώσεις στις οποίες η έγκαιρη παρέμβαση τους κρίθηκε ζωτικής σημασίας. 

Ο Πάνος Καμμένος ξεκίνησε την ομιλία του δηλώνοντας τις ευχαριστίες του προς την κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία ανήκει τους ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ότι δόθηκε στους δημοσιογράφους ένα στικάκι το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το έργο του Υπουργείου τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται να γίνει και παρουσίαση του έργου του πολύ σύντομα. 

Ακόμα, δήλωσε ότι σε συνεργασία  με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης έχουν προχωρήσει στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Η Ελλάδα είναι μια χώρα σταθερότητας και Ασφάλειας

Σε επίπεδο εξωτερικών σχέσων είπε ότι έχει γίνει σημαντικό άνοιγμα όσον αφορά την ανάπτυξη διμερών σχέσεων στα Βαλκάνια δίνοντας ως παράδειγμα τις σχέσεις τις χώρας μας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ επιγραμματικά αναφέρθηκε στην έμφαση που δόθηκε στην προστασία των ομογενών.

Τέλος, ο ΥΕΘΑ με αφορμή τη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ συγκεκριμένα συνεισφέρει 20% στο ΑΕΠ (σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα όπως είπε ο κ.Καμμένος), τόνισε ότι η άυξηση των επενδύσεων είναι ένα γεγονός το οποίο δείχνει ΄ότι η χώρα μας είναι μια χώρα σταθερότητας και ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΘΑ ερωτήθηκε αν θα επιθυμούσε να αναλάβει ένα άλλο Υπουργείο σε περίπτωση ανασχηματισμού. Ο ΥΠΕΘΑ απάντησε ότι το ΥΠΕΘΑ ένα ένα Υπουργείο το οποίο έχει επωμιστεί ένα πολύ δύσκολο έργο σε μια εποχή που νέες συμφωνίες είνα στα «σκαρία». Η συνεργασία του με τη κυβέρνηση είναι «αυτή που είχαμε συμφωνήσει» δήλωσε,  ενώ σε περίπτωση που του ζητηθεί κάτι διαφορετικό από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι είναι «πρόθυμος» να βοηθήσει με οποίο τρόπο μπορεί. 

Eπίσης, σε ερώτηση που έγινε στον κ.Καμμένο με αφορμή την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπυργού της Αλβανίας ότι “ Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα με την οποία έχουμε πρόβλημα” σχετικά με το αν “Υπάρχουν κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ σε εθνικά Θέματα” ο κ.Καμμένος είπε : “Κινούμαστε πάρα πολύ ήσυχοι κοντά στον κ.Κοτζιά” ενώ δήλωσε ότι “ο Νίκος Κοτζιάς είναι από τους καλύτερους ΥΠΕΞ που έχουν πέρασει”. 


Καμμένος: «O Νίκος Κοτζιάς είναι από τους καλύτερους ΥΠΕΞ που έχουν πέρασει”
Ο κ.Κοτζιάς, “Κάνει εξωτερική πολιτική πάνω από το τραπέζι”, είπε. 

Καμμένος για προσφυγικό

Ο Πάνος Καμμένος όσον αφορά το προσφυγικό τόνισε ότι η κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια σοβαρή πολιτική και ότι ¨΄έδωσε στέγη σε ανθρώπους που είχανε ανάγκη”, γεγονός για το οποίο η χώρα μας εξυμνήθηκε από τη Δύση. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι. Η Ελλάδα δεν μετατράπηκε σε αποθήκη ψυχών. Με την ύπαρξη της Νατοϊκής δύναμης SNMG-2 στο Αιγαίο κάναμε σημαντικά βήματα σε ότι αφορά το προσφυγικό. Καταπολεμήσαμε περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανθρώπινων ψυχών.

Τέλος, σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος δεν δέχονται κανένα όνομα που να περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία. 


Αξίζει να τονίσουμε ότι σχετικά με το αν κόπηκαν χρήματα ή όχι χρήματα από το λαό και “ρίχτηκαν” στα εξοπλιστικά προγράμματα ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι δεν ισχύει, ενώ υπογράμμισε ότι ο Στρατός στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου ενίσχυσε μεταξύ άλλων με Σινουκ, φορτηγά, αεροπλάνα επιτήρησης, καύσιμα στις αερολέσχες αλλά και πυροσβεστικά οχήματα το έργο της πυροσβεστικής στην κατάσβεσης της φωτιάς. Ακόμα σχετικά με το αν θα “πέσουν καμπάνες” σε φασίστες ΕΠΟΠ που τραμπουκίζουν Αλβανούς και μουσουλμάνους είπε χαρακτηριστικά: “Και γω ξέρω δυο δημoσιογράφους που χαστουκίζουν τις γυναίκες τους. Τι να κάνουμε; Αν υπάρχει ανώνυμη καταγγελία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αν η καταγγελία είναι επώνυμη τότε φυσικά και ναι πέφτουν “καμπάνες”. “
 
Δείτε σε live Streaming τη συνέντευξη Τύπου του ΥΕΘΑ: