Δημοψήφισμα Καταλονία: Αίμα παντού – Εκατοντάδες τραυματίες

Πνίγηκε στο αίμα το δημοψήφισμα στην Καταλονία – Στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) κλείνουν οι κάλπες – Περισσότεροι από 465 οι τραυματίες από την ωμή βία των αστυνομικών και των εθνοφυλάκων – Άκρως εμφυλιακό το κλίμα στην Ισπανία – Απίστευτες βίας – Πυροβολισμοί στο ψαχνό με σφαίρες καουτσούκ – Έδειραν ηλικιωμένους και γυναίκες – Εξοργιστική δήλωση της αντιπροέδρου της Ισπανίας: Δεν χτυπήσαμε πολίτες! – Την παραίτηση Ραχόι ζητούν η δήμαρχος της Βαρκελώνης και η κυβέρνηση της Καταλονίας

Χάος, ωμή βία, εικόνες ντροπής. Ο απόλυτος διχασμός. Η Ισπανία σε σταυροδρόμι. Τι θα βγάλουν οι κάλπες (όσες… έμειναν ανοιχτές) στο δημοψήφισμα στην Καταλονία;

Οι κάλπες στην Καταλονία θα κλείσουν στις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Το δημοψήφισμα έγινε, αλλά έγινε υπό το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας. Οι εικόνες που κάνουν από το πρωί της Κυριακής (01.10.2017) το γύρο του κόσμου συγκλονίσουν και εξοργίζουν. Αστυνομικοί με γκλοπ χτυπούν όποιον θέλει να ψηφίσει. Ανάμεσά τους γυναίκες και ηλικιωμένοι.

Δείτε εδώ το χρονικό όσων έχουν γίνει

Περισσότεροι από 465 είναι οι τραυματίες. Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί στο μάτι, ένας άλλος έχει οδηγηθεί στο χειρουργείο. Είναι οι δυο πιο σοβαρά τραυματίες. Οι εικόνες ψηφοφόρων με σκισμένα ρούχα και ματωμένα κεφάλια, διαδέχονται από το πρωί η μια την άλλη.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Ο Ραχόι έχει στείλει 10.000 αστυνομικούς για να μην τεθεί η ανεξαρτησία της Καταλονίας σε δημοψήφισμα. Οι Καταλανοί «απάντησαν» με το να κοιμηθούν στους δρόμους για να σιγουρέψουν ότι θα ψηφίσουν! Μόνο που όσοι πήγαν να ψηφίσουν, δέχτηκαν επίθεση από τους αστυνομικούς. Ακόμη και με πλαστικές σφαίρες, πυροβολούν στο ψαχνό! Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 337!

Το μόνο βέβαιο είναι πως η Καταλονία, η Ισπανία, η Ευρώπη, ζουν ιστορικές στιγμές. Τις οποίες θα παρακολουθήσουμε μαζί στο live blogging του

17:32

Τα στιγμιότυπα βίας της αστυνομίας κατά των πολιτών της Καταλονίας, αυξάνονται διαρκώς.

Σ’ ένα νέο βιντεοσκοπημένο στιγμιότυπο, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν καταγραφεί να επιτίθενται κατά Καταλανών πυροσβεστών.

Σε άλλο video, οι άνδρες της εθνικής ασφάλειας έρχονται στα χέρια με στελέχη της αστυνομίας της Καταλονίας ενώ έχει καταγραφεί ακόμα και βίντεο στο οποίο οι αστυνομικοί δέρνουν γυναίκες. 

15:00

Κόλαση! Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο!

Ένα ακόμη βίντεο ντοκουμέντο που αποτυπώνει τον… κακό χαμό που επικρατεί στην Καταλονία. Τα άγρια επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη σε έναν δρόμο και ξαφνικά ακούγονται οι πυροβολισμοί! Άνδρας της αστυνομίας φαίνεται στα αριστερά του πλάνου να πυροβολεί στον αέρα, με τον ήχο να είναι εκκωφαντικός!

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο στο newsit.gr 

14:50

«Μυρίζει» εμφύλιο!

Την ώρα που στην Καταλονία γίνεται… ο κακός χαμός, με άγρια επεισόδια, τραυματισμούς και την αστυνομία να ανοίγει πυρ με πλαστικές σφαίρες, στην Μαδρίτη υπάρχει επίσης… κινητικότητα.

Συγκεκριμένα, διαδήλωση εναντίον του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας! Αν μη τι άλλο καταστάσεις εμφυλιοπολεμικές…

Δείτε τις εικόνες

Πολίτης δέχθηκε πλαστική σφαίρα στο μάτι! Εσπευσμένα στο χειρουργείο!


Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν τον τραυματισμό ενός πολίτη στο μάτι από ελαστική σφαίρα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (Sant Pau) στην Βαρκελόνη, ενώ βρίσκεται στο χειρουργείο. Φαίνεται, πως τραυματίστηκε από βολή αστυνομικού μετά την μετακίνηση του από το ινστιτούτο (Ramón Llull) στο οποίο είχε οργανωθεί εκλογικό κέντρο.

Πηγή: The Guardian.

14:12

Βίντεο ντοκουμέντο! Οι πυροβολισμοί της ισπανικής αστυνομίας!

14:21

Η Καταλανική κυβέρνηση άνοιξε online ψηφοφορία!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το The Spectator Index, στο Twitter, η καταλανική κυβέρνηση άνοιξε online ψηφοφορία, ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να συνεχίζει να ψηφίζει.

12:52

Στους 38 οι τραυματίες από τα βίαια επεισόδια!

12:51

Ζητούν παραίτηση Ραχόι!

Σύμφωνα με τον Guardian, η δήμαρχος της Βαρκελόνης Άντα Κολάου κάλεσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να παραιτηθεί, απαιτώντας τον τερματισμό της χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονία

12:49

Και… λίγη τρέλα από την κυβέρνηση!

Μόνο ως αστείο μπορεί να εκλάβει κανείς την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ισπανική κυβέρνηση!

Την στιγμή που οι εικόνες ντροπής, με αστυνομικούς να δέρνουν ψηφοφόρους και ενώ έχουν ήδη κάνει χρήση πλαστικών σφαιρών, κάνουν τον γύρο του κόσμου, η κυβέρνηση λέει το εξής: «Δεν θέλαμε, αναγκαστήκαμε»!

Η ισπανική κυβέρνηση, λοιπόν, αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα.

Αυτό σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο. Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.Αναφερόμενος στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο Μίγιο επεσήμανε: «πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία».

12:09

«Ήταν πλαστικές σφαίρες»!

Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελόνης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες!

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ newsit.gr

11:48
Καταγγελίες σοκ! «Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ»!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Καταλονία! Υπάρχουν καταγγελίες πως οι αστυνομικοί έχουν ανοίξει πυρ και ότι υπάρχουν τραυματίες!

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει έναν νεαρό άνδρα να κρατά στο χέρι του μια στρογγυλή σφαίρα, που μοιάζει να είναι κατασκευασμένη από καουτσούκ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν τα «πυρά» των αστυνομικών είναι αυτά τα αντικείμενα, τα οποία πάντως είναι τεράστια! Σε μέγεθος είναι σαν μπαλάκι του τένις!

Δείτε το βίντεο εδω


11:10 Ψήφισε ο Κάρλες Πουτζεμόντ! Η αστυνομία εισέβαλε με τη βία στο εκλογικό κέντρο της Ζιρόνα όπου πρόκειται να ψηφίσει στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ. Λίγο αργότερα, πάντως, δημοσιεύθηκαν εικόνες που δείχνουν τον Κάρλες Πουτζεμόντ να ψηφίζει κανονικά.

11:08 Σοκαριστικές εικόνες! Σηκώνουν ηλικιωμένες, άνθρωποι έχουν ματώσει! Δεν έχουν τέλος οι εικόνες ντροπής στην Καταλονία. Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να εμποδίσουν το δημοψήφισμα με κάθε κόστος. Κι αυτό το «με κάθε κόστος» σημαίνει μέχρι και βία! Οι νέες εικόνες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας δείχνουν αστυνομικούς να έχουν πάρει… σηκωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα! Ακόμη, υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν αιμόφυρτους ανθρώπους

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ newsit.gr