Διαγράφηκε η Κ. Παπακώστα από τη ΝΔ με αφορμή τον Καμμένο

Αφορμή φαίνεται ότι στάθηκε η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαγράφηκε η Κ. Παπακώστα από τη ΝΔ με αφορμή τον Καμμένο

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Αφορμή φαίνεται ότι στάθηκε η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Κατερίνα Παπακώστα έλαβε το λόγο λίγο μετά τη σφοδρή κόντρα Καμμένου- Γεωργιάδη στη Βουλή και έκανε λόγο προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο.

Στο τέλος της τοποθέτησής της, η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι οι κοκορομαχίες στη Βουλή οι προσωπικές αναφορές, και μάλιστα με αφορμή τέτοια ζητήματα (σ.σ. των Ενόπλων Δυνάμεων) δεν περιποιούν τιμή στον ελληνικό κοινοβούλιο. Ζήτησε δε, από το προεδρείο «για να διαχειρίζεται και να συντονίζει αυτή τη διαδικασία, για να διαφυλάσσει και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές, οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους, ή τους υπουργούς προς τους συναδέλφους, ή τους συναδέλφους προς τους υπουργούς, να τηρεί τον Κανονισμό».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της είπε ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη “γραμμή του κόμματος”.

Μετά την ομιλία τηςε Κ. Παπακώστα ο Πάνος Καμμένος με παρέμβασή του την προσκάλεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θα σας εγχειρίσω, δε, και τις επιστολές που έχουμε κάνει για τα θέματα της χηρείας, ώστε να συμπεριλάβουμε στο επόμενο νομοσχέδιο και το θέμα των ΑμεΑ και το θέμα της χηρείας, για να μπορέσουμε πράγματι να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος προς την βουλευτή της ΝΔ. Περισσότερα στο newsit.gr

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Νίκος Δένδιας: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε την κυριαρχία μας» – Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

Η ψήφιση του νέου Χάρτη Μετάβασης των ΕΔ αποτελεί εθνική ανάγκη, δήλωσε ο κ. Δένδιας, κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ στην Βουλή.

Α’ ΕΣΣΟ 2026
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Απαλλαγή από τη στράτευση για νέους με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σε ποσοστό αναπηρίας 67%

Κατατέθηκε από τον YΕΘΑ Νίκο Δένδια νομοτεχνική βελτίωση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, σχετικά με την απαλλαγή στράτευσης ατόμων με αναπηρία.