OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Die Zeit: Σκανδαλώδης η ευρωπαϊκή συμπεριφορά προς την Ελλάδα στο προσφυγικό

24/03/2017 - 13:06
Share on FacebookShare on Twitter

 «Oι ευρωπαϊκές χώρες δεν τηρούν τις δικές τους υποσχέσεις, θέλουν όμως να ξαναστείλουν στη βεβαρυμένη Ελλάδα πρόσφυγες. Πρόκειται για κραυγαλέα έλλειψη αλληλεγγύης. Στην πραγματικότητα αρκεί μόνον ένας αριθμός, ώστε να αποδειχθεί γιατί είναι σκανδαλώδης η ευρωπαϊκή συμπεριφορά προς την Ελλάδα στο προσφυγικό:16.000.

Τόσοι είναι οι πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν λάβει άσυλο και περιμένουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), αλλά παραμένουν (στην Ελλάδα), διότι οι άλλες χώρες απλώς δεν τους δέχονται. Δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Αφήνουν την Ελλάδα μόνη. Η χώρα, όμως, πρέπει να φροντίσει για τη διαμονή τους και τις διαδικασίες όλων των νεοαφικνουμένων. Αυτό επιβαρύνει τις (ελληνικές) αρχές, τον αδύναμο προϋπολογισμό και (απειλεί) την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Αντί να επιδειχθεί επιτέλους αλληλεγγύη προστίθεται ακόμα κάτι.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών θέλει τώρα να στείλει πίσω στη μικρή χώρα τους πρόσφυγες των οποίων απερρίφθη (στην Γερμανία) το αίτημα για άσυλο και προέρχονται από την Ελλάδα. Αντί να ανακουφίσουν την Ελλάδα, θέλουν να τη φορτώσουν ακόμα περισσότερο», γράφει σε άρθρο της η «Die Zeit».

«Είναι πολύ κατανοητό το ό,τι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών το αρνείται και διαμαρτύρεται. Η απίστευτη έλλειψη αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών χωρών έχει δυστυχώς νομική βάση, τη συμφωνία για το Σένγκεν, η οποία προβλέπει ότι αρμόδια για τους αιτούντες άσυλο είναι η χώρα στην οποία εισήλθαν (στην Ευρώπη)… Το Σένγκεν αφήνει την Περιφέρεια της Ευρώπης μόνη, ενώ οι χώρες, οι οποίες βρίσκονται στο γεωγραφικό κέντρο απαλλάσσονται μια χαρά», σημειώνει η αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας.

«Ήδη, και πριν το 2015, το Δουβλίνο ήταν ένα νομικά, μεν, άψογο, αλλά ηθικά καταδικαστέο δημιούργημα. Η εφαρμογή του (όμως) θα σήμαινε ότι και οι 800.000 πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν αιτηθεί άσυλο θα έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα και την Ιταλία… Το Δουβλίνο πρέπει να εγκαταλειφθεί, ώστε να μπορέσει η Ευρώπη να βρεί μια ανθρώπινη και τουλάχιστον κατά προέγγιση κοινή λύση. Και αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την πολιτική αλλαγή και την επιστροφή στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Είναι καλό που ο υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, έθεσε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα υπό αμφισβήτηση την επαναπροώθηση των προσφύγων… Ο κανονισμός του Δουβλίνου παραμένει ένα σκάνδαλο.

Πρόκειται για προδοσία στα ίδια τα ιδανικά μας. Η Ευρώπη πρέπει να μην τον ξαναεφαρμόσει σε βάρος της Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να καταργήσει το Δουβλίνο», καταλήγει η έγκριτη εφημερίδα του Αμβούργου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΕΛΛΑΔΑΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Related Posts

Τραμπ
Uncategorized

Τραμπ και φον ντερ Λάιεν είχαν καλή τηλεφωνική επικοινωνία για τη συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ: «Σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος»

08/05/2026 - 10:42
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

KAAN: «Έκλεισε» η παράδοση των πρώτων 20 μαχητικών αεροσκαφών στην τουρκική πολεμική αεροπορία

USV στην Λευκάδα: Ο Γεραπετρίτης ενημερώνει τους ομολόγους του στις Βρυξέλλες – «Διαβήματα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από το ΓΕΕΘΑ»

Νέα συνάντηση υπουργών Άμυνας της «Συμμαχίας» για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορούνταν για κατασκοπεία υπέρ της CIA και της Μοσάντ

Τραμπ: Υψηλού συμβολισμού η συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ – Ιράν, εμπορικός πόλεμος, AI και Ταϊβάν στην ατζέντα

AIM-120 AMRAAM: Συμφωνία «μαμούθ» αξίας 3.69 δισεκ. ευρώ θέλει το Βέλγιο για τους πυραύλους

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

Μακρόν σε Ιράν: Η Γαλλία ουδέποτε εξέτασε την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

Top News

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: Είναι πολύ γλυκός και σκεπτόμενος, είναι σημαντική η γνώμη του για μένα

Χανταϊός: Η πρώτη εικόνα του 70χρονου από το κρουαζιερόπλοιο Hondius τη στιγμή της μεταφοράς του στο «Αττικόν»

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Το αλκοόλ με κατέστρεψε, πήρα ναρκωτικά άθελά μου μέσα σε ένα μπουκάλι νερό

Κατερίνα Καινούργιου: Η πανηγυρική επιστροφή της στην εκπομπή Super Katerina - «Έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert