OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

ΕΑΣ: Απολύθηκαν φύλακες στο Λαύριο! – Τι τρέχει με την ασφάλεια των πυρομαχικών;

17/08/2016 - 19:00
Share on FacebookShare on Twitter

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Επιπτώσεις στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στο Λαύριο, φαίνεται ότι έχει η αιφνιδιαστική μαζική απόλυση 18 φυλάκων από την εταιρία που συνεργάζονται τα ΕΑΣ.

Οι απολυμένοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ζητώντας την επαναπρόσληψή τους.

Συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντορυ Λαυρίου, οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με στελέχη του αναπληρωτή υπουργού άμυνας Δημήτρη Βίτσα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο Onalert.gr, η εταιρία που έχει αναλάβει τη φύλαξη των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στο Λαύριο, προχώρησε στην ομαδική απόλυση 18 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν κάνει επίσχεησ εργασίας επειδή δεν είχαν πληρωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η εταιρία την Παρασκευή 12 Αυγούστου κατέβαλε τους τρεις μισθούς που όφειλε και στη συνέχεια προχώρησε σε ομαδική απόλυση των εργαζομένων που είχαν διεκδικήσει τους μισθούς τους.

Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν την απόλυση εκδικητική και παράνομη και ζητούν την ακύρωσή της.

Παράλληλα, μέσω του κ. Πέτρου Ανέστη, ο οποίος ήταν ένας από τους εκπροσώπους τους που συναντήθηκαν με τους συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Βίτσα, αφήνουν σαφείς αιχμές για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ. Ωστόσο είναι γνωστό πως ο ΑΝΥΕΘΑ δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα στο θέμα κι έτσι αποχώρησαν αφού εξέθεσαν το πρόβλημά τους.

«Τη φύλαξη των εγκαταστάσεων τώρα έχουν αναλάβει πέντε άτομα που είναι μόνιμο προσωπικό στα ΕΑΣ. Ωστόσο πώς μπορούν να φυλάξουν επί 24 ώρες τα 5000 στρέμματα των εγκαταστάσεων, οι οποίες έχουν διαβαθμισμένα υλικά;» δηλώνει στο Onalert.gr.

Οι φύλακες που απολύθηκαν γνωρίζουν καλά την επικινδυνότητα των υλικών που υπάρχουν στα ΕΑΣ Λαυρίου και τι πρέπει να προσέχουν, συμπληρώνει ο κ. Ανέστης.

Το Onalert.gr ως όφειλε επικοινώνησε και με τον διευθύνοντα σύμβολο των ΕΑΣ ναύαρχο ε.α. Κοσμά Χρηστίδη, ο οποίος από την πλευρά του υποστήριξε πως «δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας, καθώς υπάρχει ηλεκτρονική φύλαξη». Παραδέχθηκε ωστόσο πως η φύλαξη δεν είναι πλήρης και πως υπάρχει υπόσχεση της εταιρίας να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη εντός 48 ωρών.

Είναι άγνωστο εάν θα επαναπροσλάβει τα 18 άτομα ή εάν θα πάρει νέους εργαζόμενους, αφήνοντας στο δρόμο 18 οικογένειες που τα τελευταία χρόνια ζούσαν από τη συγκεκριμένη εργασία.

Οι εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Tags: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣΕΑΣΛΑΥΡΙΟΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Related Posts

Τραμπ
Uncategorized

Τραμπ και φον ντερ Λάιεν είχαν καλή τηλεφωνική επικοινωνία για τη συμφωνία ΕΕ και ΗΠΑ: «Σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος»

08/05/2026 - 10:42
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Παραμένουν τα σημεία «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ – Ουράνιο, πυρηνικά και Ορμούζ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν στήνει «ζώνη ελέγχου» και η ναυσιπλοΐα περνά στη «σκιά» του IRGC

SOUTHCOM: Βομβαρδισμός εναντίον σκάφους που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό – Επέζησε ένας από τους επιβαίνοντες [vid]

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Πληροφορίες για ατύχημα του τραγουδιστή στο σπίτι του - «Χτύπησε στο κεφάλι»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Γη της ελιάς - spoiler: Αγωνία για την υγεία του Στάθη - Οι εξετάσεις που ταράζουν τον Στέφανο

Σοφία Αρβανίτη: Δεν ήθελα να καταλήξω στη φυλακή, δούλεψα και με κάποια ονόματα της «εθνικής οδού»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert