ΕΑΣ: Έκαναν διυπουργική για τη σωτηρία τους και απουσίαζε το υπουργείο Οικονομικών!

 Απίστευτο κι όμως …ελληνικό! Στη διυπουργική σύσκεψη που έγινε προχθές στο ΥΕΘΑ για την διάσωση των ΕΑΣ, απουσίαζε το υπουργείο οικονομικών που είναι ο κύριος μέτοχος των ΕΑΣ!

Μαθαίνουμε ότι αν και ειδοποιήθηκαν να συμμετέχουν «λόγω άλλων απασχολήσεων» δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλα ούτε κάν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, εκπρόσωποι των υπουργείων ανάπτυξης και εργασίας, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, εκπρόσωποι της ΓΔΑΕΕ και της ΓΔΟΣΥ, η διοίκηση των ΕΑΣ και εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων.

Όλοι αυτοί συζήτησαν λύσεις και πιθανά σενάρια για την διάσωση της εταιρίας και κατέληξαν μάλιστα σε προτάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να δρομολογηθούν καθώς δεν έχει συμφωνήσει ο κύριος μέτοχος της εταιρίας που είναι το υπουργείο Οικονομικών!
Φαύλος κύκλος και οι εργαζόμενοι στη μέση.

Η ίδια αδράνεια μαθαίνουμε ότι υπάρχει και για την ΕΛΒΟ. Εκεί, ενώ έχει μπει εκκαθαριστής και υπάρχει και οφειλή πέραν των 7 εκ του ελληνικού δημοσίου προς την εταιρία με τελεσίδικη απόφαση, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι 4 μήνες.