ΕΑΣ: Ζούμε μόνο πουλώντας τα «ασημικά» μας – ΒΙΝΤΕΟ

«Ένα και μοναδικό είναι το πρόβλημα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ύπαρξη και η λειτουργία αυτών», δηλώνει ο Αποστόλης Βασιλάρας, Γενικός Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ στο OnAlert.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλάρας δήλωσε οτι: «Ένα και μοναδικό είναι το πρόβλημα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η ύπαρξη και η λειτουργία αυτών. Για μια ακόμη φορά και η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθώντας τα χνάρια των προηγουμένων, δεν δίνει λύση για τα ΕΑΣ. Μας αφήνει να μαραζώνουμε, ζούμε μόνο πουλώντας τα «ασημικά» μας, δηλαδή το τελευταίο διάστημα πουλήσαμε το οικόπεδο της Ελευσίνας και τελειώνουν τα χρήματα. Δεν δίνουν καμμία χρηματοδότηση, δεν δίνει-όπως ο κ. Βίτσας έχει πει κατά καιρούς-να δώσει παραγγελίες. Δεν κοιτάνε να μας δώσουν κεφάλαιο κίνησης για να βγάλουμε τις παραγγελίες που έχουμε.»

 

Η 24ωρη απεργιακή κινητοποίησή τους προκυρήχθηκε, σύμφωνα με το συνδικάτο των εργαζομένων, λόγω της δραματικής κατάστασης στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Επιρρίπτουν ευθύνες για την μη άρση του αδιεξόδου, που βρίσκεται η επιχείρηση, στην κυβερνητική απραξία καθώς όπως αναφέρουν μετά από σχεδόν τρια χρόνια δεν έχουν οι υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργείων.