Συρία: «Έβρεξε» ρουκέτες κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού σήμερα

Δύο ρουκέτες έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού σήμερα τα ξημερώματα, μετέδωσε το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο al Mayadeen, μια επίθεση που φαίνεται ότι εξαπολύθηκε από ισραηλινά αεροσκάφη.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επεσήμανε ότι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή είχαν στόχο μια αποθήκη όπλων του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

«Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν ρουκέτες εναντίον μιας αποθήκης όπλων της Χεζμπολάχ κοντά στο αεροδρόμιο», επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση.
Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας απλώς: «Δεν απαντούμε σε τέτοιου είδους αναφορές».
Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση εναντίον μιας βάσης του στην επαρχία Χάμα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο στρατιωτικοί.

Το Παρατηρητήριο είχε επισημάνει ότι στόχος της επίθεσης αυτής ήταν οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιστημονικών Σπουδών και Έρευνας, της συριακής υπηρεσίας την οποία οι ΗΠΑ περιγράφουν ως τον κατασκευαστή των χημικών όπλων της χώρας. 


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ