ΕΔ – ΣΑ: Τι θα γίνει με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου τέκνων

 Ο Βουλευτής ΑΝΕΛ Λαζαρίδης Ιωάννη Γεώργιος, κατέθεσε ερώτηση προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών [Προστασίας του Πολίτη] (Αρ. Πρωτ. 7440/20-07-2017) με θέμα: «Νομοθέτηση αναγνώρισης πλασματικού χρόνου τέκνων».

Όπως αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης στην ερώτηση του προς τους βουλευτές «οι γυναίκες στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων εργάζονται καθημερινά με πνεύμα ευσυνειδησίας και αυταπάρνησης, με στόχο την προστασία του πολίτη και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας».

Ωστόσο τονίζει ο κ Λαζαρίδης »παρά τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν προς όφελος της ισότητας των δύο φύλων και οι οποίες άλλαξαν σημαντικά την παρουσία που καταλαμβάνουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο, παραμένει ένα νομοθετικό κενό, που αφορά τη δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου ασφάλισης στις γυναίκες ενστόλους, ρύθμιση που ισχύει και εφαρμόζεται στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα» προσθέτοντας οτι «η αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης δεν προβλέπεται ουτε απο τον Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων ούτε απο τους ειδικούς ασφαλιστικούς νόμους που διέπυν τα Σώματα Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.»

Συνεπώς καταλήγει με την ερώτηση:
«Κατόπιν των ανωτέρω ερωτόνται οι κ.κ. Υπουργοί, Προτίθεστε να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση που να επεκτείνει τα ισχύοντα στο δημόσιο τομέα σε ότι αφορά την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης τέκνων και στις γυναίκες στελέχη των Σωμάτων Αφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων;« 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΔΩ