Στην Ελλάδα ο Σόιμπλε

Κουνούπι δεν περνάει απο το κέντρο της Αθήνας! Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την επίσκεψη Σόιμπλε ξεπερνούν σε αυστηρότητα εκείνα που ίσχυαν για την Αγκελα Μέρκελ κατα την επίσκεψή της το 2012. Συναθροίσεις απαγορεύονται, σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει ενώ γερά νεύρα πρέπει να έχουν όσοι μετακινηθούν με αυτοκίνητο καθώς δεκάδες δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Ουσιαστικά έχει σχηματιστεί στους δρόμους της Αθήνας ένα τετράγωνο με αποκλεισμένους, από κλούβες των ΜΑΤ, δρόμους.

Λίγο μετά τις 11 έφτασε στο αεροδρόμιο ο Β. Σόιμπλε. Ο γερμανός υπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Hilton.

Για λόγους ασφαλείας ο γερμανός υπουργός οδηγήθηκε απο το γκαράζ του ξενοδοχείου ενώ η υπόλοιπη αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γ. Φούχτελ μπήκε κανονικά στο κτίριο απο την κεντρική είσοδο.

Ο κ. Σόιμπλε θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Σόιμπλε θα συνομιλήσει με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και γερμανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Συνεχής Ενημέρωση Newsit.gr