Είναι κατάλληλα για νυχτερινές πτήσεις τα ελικόπτερα ΑΒ 212;

 Σοβαρές αντιρρήσεις για την χρήση του ελικοπτέρου ΑΒ 212 σε νυχερινές πτήσεις διατυπώνουν έμπειροι πιλότοι που υπηρέτησαν στην Πολεμική Αεροπορία. Ωστόσο συνάδελφοί τους κάνουν έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. 

Σύμφωνα με τους πρώτους  ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου δεν είναι κατάλληλος για νύχτα, αφού η παραμικρή λάμψη φωτός μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στις διόπτρες νυχτερινής όρασης των πιλότων που τα πετούν και να χάσουν τον έλεγχο του ελικοπτέρου.

Άλλοι πιλότοι έλεγαν ότι τα ΑΒ του ΠΝ είναι εξοπολισμένα για νυχτερινές πτήσεις και δεν έχουν σχέση με αυτά που έχει η Πολεμικής Αεροπορία. Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι διαθέτουν εξοπλισμό για να γίνονται οι νυχτερινές αποστολές αλλιώς δεν θα ήταν σε θέση να πετάξουν. «Δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο από τις διόπτρες λένε».  Είναι παλιά αλλά εξοπλισμένα υποστήριζαν. Ο εξοπλισμός για τις νυχτερινές δεν είναι παλαιός. Αν δεν μπορούσε να γίνει η νυχτερινή πτήση, δεν θα την έκαναν, λένε στο Onalert.gr. 

Η δημόσια συζήτηση, συνεχίζεται …

Δείτε πώς σχολιάζουν δημόσια, με αφορμή το ατύχημα

Το μάθημα όπως φαίνεται δεν το πήρανε στο Πολεμικό Ναυτικό με το ατύχημα στα ΙΜΙΑ. Το «Β-212» το είχαμε και στην Πολεμικ…

Posted by Ignatios-Titos Karatheodorou on Thursday, 11 February 2016