Ρωσία: Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης – Δεκάδες νεκροί – τραυματίες

Πρώτη Δημοσίευση – 2017-04-03 15:19:06
Τελευταία Ενημέρωση – 2017-04-03 16:26:06

Tουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από μία μόνο έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης την οποία επικαλείται το Reuters.
Σύμφωνα με την πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ ο συρμός βρισκόταν ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε άμεσα.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑСС οι αρχές στην Μόσχα έχουν λάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας. 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ NewsIt.gr

Το πρακτορείο ειδήσεων РИА Новости μίλησε για 10 τραυματίες μετα τις εκρήξεις. Απο την πλευρά του το «Лайф» αναφέρθηκε αρχικά για 30 τραυματίες. Σύμφωνα με το εκπρόσωπο τυπου του κυβερνήτη της πόλης της Αγίας Πετρούπολης οι τραυματίες ειναι μέχρι στιγμής 50.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και δεν αποκλειεί την τρομοκρατία γράφει η Kommersant.ru. Επιπλέον ο Πουτιν εξέφρασε τα συλληπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. Ο Ρώσος πρόεδρος ειχε ήδη συζητήσει το περιστατικό με τον επικεφαλής της FSB.