Εκστρατεία ΣΥΡΙΖΑ στο Ντιαρμπακίρ

Επιμέλεια ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

»Eκστρατεία» στο … Ντιαρμπακίρ της ΝΑ Τουρκίας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο αλληλεγγύης στο Κομπάνι της Συρίας και τους αγωνιζόμενους Κούρδους κατοίκους του.
Η αποστολή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ,που  έγινε με την  Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κομπάνι,  επισκέφθηκε τη Δήμαρχο του Ντιαρμπακίρ, κ. Γκιουλτάν Κισανάκ.

 Όπως γράφουν τουρκικά ΜΜΕ   η  Δήμαρχος κ Κισανάκ υποδέχθηκε με λουλούδια την Επιτροπή  και τόνισε ότι  το Κομπάνι αποτελεί γέφυρα μεταξύ του ελληνικού και του κουρδικού λαού και πρόσθεσε: »Για μας είναι άκρως σημαντικό το γεγονός ότι απλώθηκε ένα τέτοιο χέρι φιλίας από την Ελλάδα και έγινε μία τέτοια προσπάθεια αλληλεγγύης. Και ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός ο οποίος έζησε πολλούς πόνους και επέδειξε μεγάλη αντίδραση. Το ίδιο είναι και οι Κούρδοι. Πιστεύω ότι μεταξύ των δύο λαών θα πρέπει να αναπτυχθούν πιο ισχυρές σχέσεις και μεγαλύτερη αλληλεγγύη».
 
Από την Επιτροπή μίλησε ο κ. Γιώργος Καρατσιουμπάνης του ΣΥΡΙΖΑ  και εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι βρίσκεται στο Ντιαρμπακίρ. Επίσης είπε ότι ήρθαν στην Τουρκία ως τρεις Ομάδες και ότι ξεκίνησαν στην Ελλάδα μία εκστρατεία για το Κομπάνι.: »Σε μερικές μέρες, πρόσθεσε,  θα έχουμε ορισμένες συνεδριάσεις στην περιοχή Σούρουτς της Ούρφα. Για το Κομπάνι είχαμε ξεκινήσει εκστρατεία στην Ελλάδα. Συγκεντρώσαμε βοήθεια σε τρόφιμα και είδη υγειονομικής περίθαλψης. Ήρθαμε από την Ελλάδα ως τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα μετέβη στο Γκαζιαντέπ. Η δεύτερη ομάδα πραγματοποιεί επαφές για να περάσει στο Κομπάνι. Είμαστε πολύ συγκινημένοι γιατί ερχόμαστε στην περιοχή για πρώτη φορά. Δεν ήρθαμε μόνο για την αλληλεγγύη, αλλά ταυτόχρονα και για μία στενή επαφή. Σκοπός μας είναι η εξασφάλιση εγγύτητας μεταξύ Κούρδων και Ελλήνων».

Η Επιτροπή έδωσε στην κ. Κισανάκ μία αφίσα με  μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία έγραφε «Αλληλεγγύη» στην αγγλική, στην ελληνική, στην τουρκική και στην κουρδική γλώσσα .
Η εφημερίδα Milliyet έχει τιτλο «Είναι σημαντική η γέφυρα Ελλήνων και Κούρδων» .,η Haberturk «Επίσκεψη από το ΣΥΡΙΖΑ στο Ντιαρμπακίρ»,η Vatan «Επίσκεψη από τον ΣΥΡΙΖΑ» και η εφημερίδα Radikal «Επίσκεψη από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κισανάκ»,