Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος

Φαίνεται τελικά πως τα στοιχεία κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν ήταν και τόσο «δεμένα» όσο ήθελαν να πιστεύουν οι διωκτικές αρχές.

Μόνο ο Γιάννης Λαγός προφυλακίστηκε μετά την απολογία του, ενώ οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι τρεις βουλευτές που με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων αφέθηκαν ελεύθεροι, αποχώρησαν ήδη από τα δικαστήρια της Ευελπίδων με ταξί, ενώ ο Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε προφυλακιστέος γιατί θεωρήθηκε ύποπτος φυγής από τη χώρα και τέλεσης νέων αδικημάτων, αποχώρησε με τζιπ της αντιτρομοκρατικής και μεταφέρθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ.

Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος βγήκαν αγκαλιασμένοι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την απόφαση να αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Οπαδοί της Χρυσής Αυγής που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια φώναζαν: «που είναι τώρα οι χειροπέδες» και απευθυνόμενοι στον Γιάννη Λαγό που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο τζιπ της αντιτρομοκρατικής που τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ, του φώναζαν: «γειά σου Γιάνναρε».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος χειροκροτούσε τη στιγμή που είδε το τζιπ με τον Γιάννη Λαγό.

Την ώρα που οι τρεις βουλευτές σταμάτησαν ένα ταξί για να φύγουν από τα δικαστήρια, ο Νίκος Μίχος φώναξε προς τους δημοσιογράφους: «να χαιρόσαστε τα γιουσουφάκια τους τουρκόσπορους».

NEWSIT.GR