Ελικόπτερο Super Puma εντόπισε τα συντρίμμια υπερελαφρού αεροσκάφους που είχε χαθεί

Πρώτη δημοσίευση 18:17:17 μμ
Τελευταία ενημέρωση 20:06:35 μμ 

Σε συναγερμό τέθηκε η Πολεμική Αεροπορία μετά την εξαφάνιση ενός υπερελαφρού αεροσκάφους CT2K με δύο επιβαίνοντες, το οποίο είχε απογειωθεί μαζί με έτερο αεροσκάφος του ιδίου τύπου από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τελικό προορισμό την Ρουμανία. Τα αεροσκάφη είχαν έλθει στην Ελλάδα από το Βουκουρέστι σε «ταξίδι αναψυχής» και από τα συνολικά επτά αεροπλάνα της αεροπορικής εκδρομής, πέντε είχαν αναχωρήσει νωρίτερα, με τα υπόλοιπα δύο προγραμματισμένα να ακολουθήσουν σήμερα.  

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις 12:37 μμ τα δύο CT2K, ουκρανικού νηολογίου, απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη με διμελές πλήρωμα έκαστο αλλά στις 14:50 μμ το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος. Στις 16:45 μμ, όταν προσγειώθηκε στη Ρουμανία, το πλήρωμα ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το έτερο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης, δηλαδή 15 ναυτ. μίλια πριν το SOFIA FIR.

Στις 17:00 μμ  το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου, καθόσον η βουλγαρική πλευρά ενημέρωσε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 μμ απογειώθηκε το Super Puma από το αεροδρόμιο της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος. Στις 19:00 μμ οι φόβοι όλων επιβεβαιώθηκαν καθώς το ελικόπτερο της Π.Α εντόπισε συντρίμμια κοντά στο χωριό Κεράσια, βορειοδυτικά της Κομοτηνής. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες και όλες τις εξελίξεις στο newsit.gr