Ελλάδα έτοιμη για όλα! Η Εθνική Μπάσκετ ξανά συγκινεί!

Οι συγκινήσεις που προκαλεί η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ είναι για ακόμη μια φορά ανεπανάληπτες. Χωρίς τους βετεράνους ακριβοπληρωμένους σταρ, με “καύσιμο” την καλώς εννοούμενη “ελληνική μαγκιά”, την απίστευτη ομαδικότητα που στην Ελλάδα είναι είδος προς εξαφάνιση και το πάθος οι παίκτες της Εθνικής που από τα τέλη της δεκαετίας του 70 συγκινεί είναι έτοιμη για όλα!
Η Εθνική διέλυσε μέχρι στιγμής όποια ομάδα βρήκε μπροστά της και είναι έτοιμη για ένα ακόμη μεγάλο βήμα.

Χθες ήταν η σειρά της Αργεντινής .

Σε ακόμα ένα παιχνίδι η ελληνική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να δείξει από το ξεκίνημα ποιος είναι το αφεντικό. Αυτή τη φορά μάλιστα οι διεθνείς ήταν εύστοχοι και από την γραμμή του τριπόντου, γεγονός που τους επέτρεψε να χτίσουν διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο.

Η ομάδα του Κατσικάρη ήταν για ακόμα μία φορά απόλυτα συγκεντρωμένη και συνδυάζοντας θέαμα με ουσία έφτασε ακόμα και στο +19.

Η Αργεντινή έδειξε να συμβιβάζεται με την ήττα όταν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι βασικοί αποσύρθηκαν. Ωστόσο, η χαλάρωση της ελληνικής ομάδας επέτρεψε στους Αργεντίνους να κάνουν γρήγορα έναν εντυπωσιακό σερί και να πλησιάσουν στο καλάθι.

Εκείνη τη στιγμή όμως η ελληνική ομάδα έδειξε χαράκτηρα, έφτιαξε ξανά μια διαφορά ασφαλείας και τελικά πανηγύρισε χωρίς άγχος ακόμα μία νίκη.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νικ Καλάθης με 18 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ. 

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Κατσικάρη, την Κυριακή η Σερβία, ενώ ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα παίξει στα προημιτελικά με τον νικητή του Βραζιλία Αργεντινή.



Τα δεκάλεπτα: 28-16, 44-33, 64-50, 79-71. 

Αργεντινή (Λάμας): Σκόλα 17 (5 ριμπ.), Μάτα, Καμπάτσο 10, Πριχιόνι 10, Λαπροβιτόλα 7, Γκουτιέρες 3, Ντέλια 4, Χερμάν 7, Νοσιόνι 8, Σαφάρ 5. 

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 16 (15 ριμπ.), Ζήσης 13, Βασιλειάδης 2, Καλάθης 18, Παπανικολάου 6, Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 2, Αντετοκούνμπο, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 15.