Ελληνική ρελάνς με πρόταση στους θεσμούς για άρση αδιεξόδου – Τι προτείνουμε

Με ιδιαίτερη βαρύτητα αντιμετωπίζεται η πρόταση της ελληνικής πλευράς, καθώς αυτή τη φορά σε αντίθεση με όλες τις άλλες αυτή δίνεται στη δημοσιότητα από το ίδιο το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή την πρόταση, το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος, αλλά τη συνέχεια της διαπραγμάτεθυσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό.

Επισημαίνεται και επίσημα όπως χτες διέρρεαν κυβερνητικές πηγές πως η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, από τα πλέον επίσημα χείλη εκείνα του πρωθυπουργού, η Ελλάδα προτείνει διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) προκειμένου να υπάρξει πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Καταλήγει η ανακοίνωση πως η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. » Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής».