ΕΛΠΕ: Ανοίγει ο δρόμος για νέες συνεργασίες στην εκμετάλλευση υδρογοναθράκων

Πρώτη δημοσίευση: 09:10:59
Τελευταία ενημέρωση:12:25:59

Τα “οικόπεδα” σε Άρτα – Πρέβεζα και στα βορειοδυτικά της Πελοποννήσου έχουν κινήσει το ενδιαφέρων των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου που … καταφθάνουν στην Ελλάδα σε μια προσπάθεια να συνεργαστούν με τα ΕΛΠΕ για έρευνες στην περιοχή.

Τα 20 συνολικά οικόπεδα στο Ιόνιο και την Κρήτη μετά από τις πρώτες έρευνες που έδειξαν σημαντικά στοιχεία που αφήνουν ελπίδες για μεγάλα κοιτάσματα έχουν σημάνει ενεργειακό “συναγερμό”.

Ήδη όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου, Total, Shell και Repsol βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για τα οικόπεδα σε Αρτα-Πρέβεζα και ΒΔ Πελοπόννησο, ενώ Japex, Dana Petroleum, Hunt και Edison έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία. 

Από ότι φαίνεται ένας απίστευτος θησαυρός κρύβεται στα έγκατα της ελληνικής γης. Στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο με πρόχειρους υπολογισμούς; εκτιμάται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και αν σε αυτά προστεθούν και τα μυθικά 300 δισ. ευρώ της νότιας Κρήτης, τότε όπως γίνεται αντιληπτό η Ελλάδα είναι ένα πετρελαϊκό Ελ Ντοράντο… Περισσότερες λεπτομέρειες για την αξία του θησαυρού αυτού ΕΔΩ. 

Ακόμα ποιες είναι οι προτεραιότητες του Υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας στο newsit.gr