Ένας Ταξίαρχος άλλαξε την μεταναστευτική πολιτική της χώρας! Δηλώσεις Πανούση

Ο σάλος που ξέσπασε με την είδηση για την αλλαγή αντιμετώπισης των μεταναστών στα σύνορα προέκυψε από έναν Ταξίαρχο της αστυνομίας! Σύμφωνα με έγγραφό του οι μετανάστες δεν θα συλλαμβάνονταν κι αυτό προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης που μίλησε για άνοιγμα συνόρων. Το πως ένας Ταξίαρχος πήρε τέτοια πρωτοβουλία είναι το ερώτημα.

Ο κ. Πανούσης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου πριν από λίγο ανέφερε πως ο ίδιος διέταξε την ανάκληση της διαταγής, ενώ ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων συντακτών και ειδικότερα του υπογράφοντα

«Ανακάλεσα διαταγή, διέταξα να γίνει προκαταρκτική εξέταση. Ο Αρχηγός ζήτησε τις παραιτήσεις», είπε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε:  «Το κείμενο αυτό θα έπρεπε να έχει περάσει από την ιεραρχία, να υπογραφεί από τον αρχηγό κλπ. Χθες εμφανίστηκε ένα κείμενο από το πουθενά, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν έχει εξαγγελθεί μεταναστευτική πολιτική. Συζητιούνται πράγματα, ανταλλάσσονται απόψεις… Εδώ έχουμε ένα εσωτερικό διοικητικό θέμα. Ανακάλεσα τη διαταγή, έχουμε πειθαρχικό έλεγχο σε εξέλιξη. Είναι καταγραφή διάσπαρτων διατάξεων και νόμων που ισχύουν. Αυτό δεν είναι πολιτική. Η πολιτική δεν έχει εξαγγελθεί. Δεν έχει ειπωθεί τίποτα για τη μεταναστευτική πολιτική».

«Δεν ασκεί πολιτική ένας Ταξίαρχος. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός αυτοαποκεφαλίστηκε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης, ωστόσο και ο ίδιος δεν διευκρίνισε ποια είναι τελικά η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα, αναφέροντας μόνο ότι υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις, αλλά όχι σχεδιασμός. Ο κ. Πανούσης είπε ότι όσον αφορά στα κρατητήρια και στα κέντρα υποδοχής δεν αλλάζει τίποτα από την ισχύουσα νομοθεσία.

Τι λέει το έγγραφο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που φέρει την υπογραφή του υποστράτηγου προϊστάμενου του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης εφόσον δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού. Παράλληλα εκείνοι που τώρα εισέρχονται δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα παίρνουν έγγραφο με τη δυνατότητα παραμονής για 30 ημέρες στη ώρα. Μάλιστα σε περίπτωση νέας σύλληψής τους οι άνθρωποι αυτοί θα παίρνουν νέο έγγραφο για εξάμηνη παραμονή.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr