Επίδομα επικινδυνότητας: Έρχεται κόφτης και στο πτητικό με το νέο νόμο

 Έρχεται κόφτης και στο πτητικό επίδομα ο οποίος προβλέπεται με βάση την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες 22.5.2017 στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ από το 2018.  Πιο συγκεκριμένα, η  νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στην ουσία καθορίζει πόσα και ποιοι θα παίρνουν επίδομα επικινδυνότητας με βάση το νέο νόμο 4472/2017. Η απόφαση με την υπογραφή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και των Υπουργών Δημήτρη Βίτσα και Γιώργου Χουλιαράκη ρυθμίζει εκ νέου το πτητικό επίδομα φέρνοντας μειώσεις.

Πτητικό επίδομα για τους ιπτάμενους που βρίσκονται στο εξωτερικό

Ο Πάνος Καμμένος και είχε κάνει ειδική αναφορά, σχετικά με τους ιπτάμενους που βρίσκονται στο εξωτερικό υπογραμμίζονται ότι έπρεπε να γίνουν ορισμένες αναπροσαρμογές. Περισσότερα ΕΔΩ. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση οι ιπτάμενοι και ραδιοναυτίλοι της Πολεμικής Αεροπορία, που βρίσκονται στο εξωτερικό για υπηρεσία ή εκπαίδευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών, διατηρούν την πτητική τους ενέργεια.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ το προσωπικό της προηγούμενης παραγράφου, μετά από αίτηση του και σχετική έγκριση του ΓΕΑ, συμπληρώνει τις προβλεπόμενες ώρες πτήσεως επί αεροσκαφών μαχητικών, εκπαιδευτικών, μεταφορικών, πυροσβεστικών, ναυτικής συνεργασίας και ελικοπτέρων.

Ωστόσο, όσοι Ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας υπηρετούν στο Tactical Leadership Programme (διεθνής κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τους πιλότους και για τα πληρώματα του ΝΑΤΟ) ως εκπαιδευτές, δύνανται, ύστερα από αίτηση τους και σχετική έγκριση του ΓΕΑ, να συμπληρώνουν τις προβλεπόμενες ώρες πτήσεως επί μαχητικών αεροσκαφών σύμφωνα με το ΦΕΚ.

Επίσης, όσον αφορά την παραπάνω περίπτωση, οι Υπηρεσίες Εξωτερικού της Πολεμικής Αεροπορίας υποβάλλουν στο ΓΕΑ/Α1 ένα μήνα πριν αρχίσει κάθε πτητικό εξάμηνο, ονομαστικές καταστάσεις ιπταμένων και ραδιοναυτίλων, με τις οποίες, αφού λάβουν υπόψη τις επιθυμητές ημερομηνίες των ενδιαφερομένων και τις ανάγκες της Υπηρεσίας, θα προτείνουν ημερομηνίες μετακινήσεως ενός εκάστου.

Διαβάστε το ΦΕΚ όπως δημοσίευτηκε ΕΔΩ.