Επίσκεψη Ευελπίδων στη Σχολή Διαβιβάσεων – ΦΩΤΟ

 Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων, οι Ευέλπιδες της ΙΙΙης Τάξεως της Σχολής, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Σχολής Διαβιβάσεων.

Στους Ευέλπιδες έγινε ενημέρωση για το Όπλο των Διαβιβάσεων και πραγματοποιήθηκε επίδειξη Επικοινωνιακών Συστημάτων, Συστημάτων Ηλεκτρονικού Πολέμου και Ηλεκτρονικής Επιτήρησης.










70 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ OnAlert

Η Σχολή Διαβιβάσεων ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1945 στο Γουδί. Την 1 Μαϊου 1946 μεταστά8μευσε στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α» στο Χαϊδάρι, ως οργανικό μέρος του ΚΕΔΒ, και μετονομάστηκε σε ΣΑΚΕΔΒ.
Τα κτίρια του Στρατοπέδου κατασκευάστηκαν προπολεμικά, μεταξύ των ετών 1938 – 1940. Ορισμένα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως Φυλακές από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, όπως το κτίριο «ΜΠΛΟΚ 15», το οποίο, έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το ΚΕΔΒ παρέλαβε το στρατόπεδο από την ΙΙΙ Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ» που στρατωνιζόταν στο Χαϊδάρι, προσωρινά. Την εποχή εκείνη τα περισσότερα από τα κτίρια ήταν ημιτελή, το στρατόπεδο χωρίς πράσινο και χωρίς επαρκή ποσότητα νερού. Απο τότε, έγιναν πολλές προσπάθειες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και τον εξωραϊσμό του Στρατοπέδου.

Το έτος 1999, με τον ισχυρό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου, όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές οι οποίες έχουν ήδη αποκατασταθεί σε ποσοστό 95%.

Την 30 Ιουνίου 2005 οπότε και το ΚΕΔΒ μεταστάθμευσε στη Καλαμάτα, η ΣΑΚΕΔΒ έγινε ανεξάρτητη με την ονομασία Σχολή Διαβιβάσεων (ΣΔΒ).

Η αποστολή της ΣΔΒ είναι:

Πληροφορίες απο Σχολή Διαβιβάσεων