Επιστολή Νταβούτογλου σε Τσίπρα – Τι ζητάει; – Κομιστής ο Τούρκος Πρέσβης

 Επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκ μέρους του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου μετέφερε σήμερα ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπραςδέχτηκε, τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, κ. Κερίμ Ουράς, προκειμένου, ο τελευταίος, να του επιδώσει επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η ίδια επιστολή εστάλη σε πολλές ευρωπαϊκες πρωτεύουσες προκειμένου η Τουρκία να ζητήσει την στήριξη των ευρωπαίων ηγετών στους δύσκολους καιρούς που περνάει.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι τεταμένες ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Αυστρία.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου αν και ισλαμιστής που μοιράζεται το ίδιο όραμα με τον Τούρκο πρόεδρο.  επι πρωθυπουργίας του είχε παρουσιάσει ένα πιο ευρωπαϊκό προφίλ της Τουρκίας. Τώρα  »βάζει πλάτη» στον Ερντογάν και επιχειρεί με την επιστολή αυτή να ξαναβάλει την Τουρκία στο ευρωπαϊκό κάδρο.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει εντολή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να επιδοθούν οι επιστολές από τους κάτά τόπους πρέσβεις στους ευρωπαίους ηγέτες.