Έρχεται νέα τροπολογία για τις Ενώσεις Στρατιωτικών! Τι συμβαίνει;

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Από το πρωί επικρατεί έντονη ανησυχία στις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, μετά από ανεπίσημες πληροφορίες που αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής να κατατεθεί τροπολογία για να τροποποιήσει την τροπολογία που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και θεσμοθετούσε τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Το Onalert είχε επικρίνει από την αρχή την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα και την διαφαινόμενη πρόθεση να ελεγχθούν πλήρως οι Ενώσεις των Στρατιωτικών από συνδικαλιστές που υπηρετούν στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Οι Ενώσεις των Στρατιωτικών άρχισαν ήδη να προσαρμόζονται στον ισχύοντα νόμο, κυρώνοντας τις απαραίτητες αλλαγές από τα δικαστήρια ως όφειλαν.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει και ξεφυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα διάφορες Ενώσεις Στρατιωτικών, οι οποίες αν ισχύουν οι πληροφορίες μας είναι αυτές που «ευνοούνται» από την επικείμενη τροπολογία.

Αντίθετα, οι Ενώσεις που ήδη λειτουργούν, και τυχαίνει να ζητούν δημόσια από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών να καταθέσει τους οικονομικούς απολογισμούς των τελευταίων χρόνων, φαίνεται ότι επιχειρείται να καταργηθούν με την νέα τροπολογία.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις τρεις ενώσεις στρατιωτικών οι οποίες είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από τις πρακτικές που ακολουθούσε η ΠΟΕΣ: Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ), η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΠΣΕΗΠ) και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ).

Η ΕΣΠΕΗΠ μάλιστα με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει ότι εναρμονίστηκε πλήρως με τις απαιτήσεις του πρόσφατου νόμου και καλεί τους στρατιωτικούς της περιοχής να εγγραφούν ως μέλη.
Τονίζει μάλιστα ότι η ΕΣΠΕΗΠ «είναι και θα παραμείνει το μοναδικό Σωματείο Εν ενεργεία Στρατιωτικών που εκπροσωπεί νομίμως τους Στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Ήπειρο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών(ΠΟΕΣ)».

Οι πληροφορίες που έφθασαν στο Onalert υποστηρίζουν ότι επειδή δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθούν αυτές οι τρεις ενώσεις, αναμένεται να έρθει νέα τροπολογία, η οποία θα «φωτογραφίζει» ότι δικαίωμα να συγκροτήσουν τη νέα ΠΟΕΣ θα έχουν οι ενώσεις που τώρα δημιουργούνται σε διάφορες περιφερειακές ενότητες.

Ας ελπίσουμε να μην επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες και η τροπολογία που αναμένεται να έρθει είτε σήμερα είτε το προσεχές διάστημα, να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ισονομία όλους τους στρατιωτικούς.

Τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης μέσω αρθρογραφίας του στο Onalert είχε καλέσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διορθώσει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο στρατιωτικός συνδικαλισμός η οποία όπως είπε: «επέτρεψε τον διχασμό ανάμεσα σε εν ενεργεία στρατιωτικούς σε βαθμό μάλιστα, που να κυκλοφορούν τα προσωπικά τους δεδομένα στο Διαδίκτυο στο πλαίσιο ανταλλαγής εξωδίκων!»

«Καλώ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κύριο Πάνο Καμμένο να πάρει πρωτοβουλία και να βρει τρόπο να διορθώσει άμεσα την προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ» έλεγε ο κ. Σαρίδης.

Δείτε τι γράφει στη σημερινή της ανακοίνωση η ΕΣΠΕΗΠ

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ email:espeep2012@gmail.com Αρ.Πρωτ.:94/2016 Ιωάννινα,9 Νοε 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 4407/2016

Σας ενημερώνουμε ότι η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ), τροποποίησε και εναρμόνισε το καταστατικό της, σύμφωνα με το Ν.4407/2016, ως νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο, με την υπ΄ αριθμ29/2016 διάταξη Εκούσιας δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων.

Κατά συνέπεια η Ένωση είναι και θα παραμείνει το μοναδικό Σωματείο Εν ενεργεία Στρατιωτικών που εκπροσωπεί νομίμως τους Στρατιωτικούς που υπηρετούν στην Ήπειρο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών(ΠΟΕΣ) .

Να ευχαριστήσουμε τα εκατοντάδες μέλη μας που μας στηρίζουν τα 4 χρόνια λειτουργίας της Ένωσης με την μαζική συμμετοχή τους .Ειδικά τους συναδέλφους που δεν ενέδωσαν στην προσπάθεια διάσπασης που επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα και έπεσε στο κενό .Η παραπάνω απόφαση της δικαιοσύνης δίνει ένα τέλος σε όσους ονειρευόταν Ενώσεις φαντάσματα στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Καλούμε και τους λίγους συναδέλφους που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στην Ένωση, να εγγραφούν αποστέλλοντας την αίτηση εγγραφής μέλους που θα βρουν στη σελίδα μας.

Η Ένωσή μας θα αγωνιστεί με όλα τα έννομα μέσα που διαθέτει για να προασπίσει τα δικαιώματα των συναδέλφων και καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα στους συναδέλφους και μόνο εκεί πράττοντας ότι έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της Ένωσης, μακριά από κομματικούς συνδικαλισμούς και μικρό σκοπιμότητες… . Συνεχίζουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και αποφασισμένοι!