Έρχονται νέα μέτρα για μισθούς και συντάξεις – ΠΙΝΑΚΑΣ

Σε συμφωνία για νέα μέτρα πρέπει να καταλήξουν Ελλάδα και θεσμοί το αργότερο μέχρι τις 15 του μήνα. Μεταξύ άλλων πρέπει να συμφωνήσουν  για το αφορολόγητο και τις συντάξεις. Ουσιαστικά για να μην χαθεί η προθεσμία για το Eurogroup της 20η Φεβρουαρίου θα πρέπει η Ελλάδα και οι θεσμοί να έχουν καταλήξει σε συμφωνία μέχρι την Τετάρτη 15 του μήνα. Αυτό ετούτη τη στιγμή μοιάζει τουλάχιστον απίθανο.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν έχουν επιστρέψει. Στην καλύτερη περίπτωση αναμένονται ως αύριο το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι τα περιθώρια στενεύουν ακόμη περισσότερο.
Η Αθήνα θα πρέπει να δεχθεί μέτρα 3,6 δισ. ευρώ για τη διετία 2018-2019. Το Μαξίμου για να μπορέσει να περάσει τα μέτρα επιθυμεί αυτά να περιγραφούν επακριβώς στη συμφωνία αλλά να μην εφαρμοστούν παρά μόνο σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.

Κάπου εδώ η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει και πάλι. Οι θεσμοί λόγω του παρελθόντος στη χώρα πιέζουν τα μέτρα αυτά να νομοθετηθούν άμεσα, μάλιστα λέγεται ότι απαιτούν τα μισά από αυτά τουλάχιστον, δηλαδή ένα ποσό τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ να ληφθούν προληπτικά το 2018.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr  και δείτε το σχετικό πίνακα με το χαράτσι.